Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

17.01 - 12.02.12 Εργαστήρια


Το TAF παρουσιάζει την ετήσια έκθεση Εργαστήρια που εγκαινιάζεται την Τρίτη 17 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει έως τις 12 Φεβρουαρίου 2012.

Η έκθεση παρουσιάζει μια επιλογή έργων από πρόσφατους αποφοίτους της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας και δίνει έμφαση στις καλλιτεχνικές τάσεις που αναπτύσσονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Τα περισσότερα έργα συνιστούν μέρος της πτυχιακής των καλλιτεχνών, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις αποτελούν εξέλιξη της πρακτικής τους μετά την αποφοίτηση.

Τα έργα της έκθεσης αντανακλούν μελλοντικές κατευθύνσεις και αναδεικνύουν τις κοινωνικές επιρροές, τα εκπαιδευτικά ερεθίσματα και τις καλλιτεχνικές αναφορές, οι οποίες διαμορφώνουν τη σημερινή εικαστική παραγωγή της Ελλάδας. Στη φετινή έκδοση της έκθεσης σημαντική είναι η αντιπροσώπευση της ζωγραφικής αφαίρεσης –καλλιτεχνικού ύφους με εκτενή και καθοριστική παρουσία στην εγχώρια εικαστική σκηνή.

Η ετήσια έκθεση Εργαστήρια επιχειρεί να δημιουργήσει διάλογο γύρω από το έργο νέων εικαστικών. Η ανάγκη παρουσίασης πρόσφατων αποφοίτων προέκυψε από την έλλειψη εκθεσιακού πεδίου για τη διερεύνηση του εννοιολογικού περιεχομένου και των μορφολογικών στοιχείων της ανερχόμενης ελληνικής σύγχρονης τέχνης.

Συμμετέχουν
Βασιλική Αναστασίου, Έρση Βαρβέρη, Σοφία Βασιλειάδου, Κωνσταντίνος Δάρειος, Ανθή Κόγκα, Αλεξάνδρα Κοττάκη, Ανδριανή Κριμιτζά, Εράτια Μελετίου, Νίκος Μυτιληνιός, Άρτεμις Κασσιανή Παπαδήμα, Αλεξάνδρα Σινοπούλου, Αντώνης Στοαντζίκης, Μαρίλια Φωτοπούλου, Σπύρος Χαραλαμπόπουλος (Κλείτορας), Δήμητρα Ψαρρού

Επιμέλεια: Ευαγγελία Λεδάκη

Εγκαίνια: Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012, 20.30

Πηγή:http://www.theartfoundation.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου