Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Αφιέρωμα στην τέχνη της φωτογραφίας στο Σισμανόγλειο Μέγαρο


Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας εγκαινιάζει την πολιτιστική δραστηριότητα του 2012 με ένα αφιέρωμα στην τέχνη της φωτογραφίας, στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, στην Κωνσταντινούπολη. Από τις 25 Ιανουαρίου ως τις 4 Μαρτίου 2012, δέκα φωτογράφοι σε τέσσερις διαφορετικές εκθέσεις με διακόσιες φωτογραφίες τους, αναλαμβάνουν να διεγείρουν με χρώματα, φως, σκιές και αντανακλάσεις τις αισθήσεις των επισκεπτών.

Εκθέσεις

Την αυλαία του αφιερώματος στο Σισμανόγλειο Μέγαρο θα ανοίξει την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου ο Τούρκος φωτογράφος Sami Solmaz, με την έκθεση του «Νησιώτες». Κεντρικό της θέμα είναι οι κάτοικοι των Πριγκηποννήσων, οι οποίοι ζουν σε ένα τόπο πλημμυρισμένο με αποτυπώματα του παρελθόντος. Η έκθεση διοργανώνεται με τη συνεργασία του Μουσείου Πριγκηποννήσων και θα διαρκέσει μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου.

Ο φωτογράφος Κώστας Βέργας, στην συνέχεια, θα μας ταξιδέψει στις αναρίθμητες εναλλαγές της ελληνικής τοπιογραφίας, με την έκθεση του «Ελληνικά Τοπία». Ο Κώστας Βέργας περπάτησε και φωτογράφισε όσο λίγοι τον ελλαδικό χώρο, και καταχώρισε με ευαισθησία και ποιητική διάθεση τις ομορφιές του σε εξήντα λυρικές φωτογραφίες. Η έκθεση -που παρουσιάστηκε ήδη στην ’γκυρα και τη Σμύρνη- θα φιλοξενηθεί στο Σιμανόγλειο Μέγαρο από τις 14 Φεβρουαρίου έως τις 24 Φεβρουαρίου.

Η έκθεση, με τίτλο «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Οδοιπορία στο ’γιον Όρος 1992-2011», θα παρουσιαστεί στο Σισμανόγλειο Μέγαρο από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 4 Μαρτίου.

Στην τελευταία έκθεση, με τίτλο «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Οδοιπορία στο ’γιον Όρος 1992 - 2011», παρουσιάζονται έργα έξι Ελλήνων φωτογράφων, από τις επισκέψεις του Οικουμενικού Πατριάρχη στο ’γιον Όρος. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 4 Μαρτίου και διοργανώνεται με τη συνεργασία της Αγιορειτικής Εστίας.

Παράλληλη έκθεση

Κωνσταντινούπολη-Αθήνα: Παράλληλες Αφηγήσεις

Δύο νέες φωτογράφοι, η Ανθή Μάρα και Ece Kavlak, η μία από την Αθήνα και η άλλη από την Κωνσταντινούπολη, μας ξεναγούν στις δύο σύγχρονες μητροπόλεις μέσα από την προσωπική τους ματιά, σε μια εναλλαγή παράλληλων εικόνων που εξελίσσεται σε έναν φωτογραφικό διάλογο μεταξύ των δύο καλλιτεχνών. Διάρκεια: 25 Ιανουαρίου-4 Μαρτίου.

Πληροφορίες

Σισμανόγλειο Μέγαρο, διεύθυνση: Istiklal Caddesi No 60 Beyoğlu। Διάρκεια εκθέσεων: 25 Ιανουαρίου - 4 Μαρτίου 2012. Ώρες κοινού: Δευτ. - Παρ. 15:00 - 20:00, Σαβ. - Κυρ. 12:00-20:00

Πηγή:http://www.naftemporiki.gr

2 σχόλια:

  1. Πάντα καθυστερημένα απαντώ!!!
    Καλησπέρα λοιπόν,κι εδώ ίδιος καιρός αλλά
    ο ήλιος δεν με είδε :)
    φιλιά πολλά,να περνάς καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή