Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Βανδαλισμός στο ελληνικό περίπτερο


Στόχος βανδάλων έγινε το περίπτερο της ελληνικής συμμετοχής στην Μπιενάλε της Βενετίας, σύμφωνα με ενημέρωση που είχε το υπουργείο Πολιτισμού από το ελληνικό προξενείο στην ιταλική πόλη.
Στο περίπτερο, το οποίο έχει πολιτικό χαρακτήρα και συνδέεται με την πολιτική κατάσταση της Ελλάδας, άγνωστοι έγραψαν πάνω του τη λέξη "sold out". Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης που μας πέρασε.

Σε ανακοίνωσή του το ΥΠΠΟΤ "καταδικάζει απερίφραστα κάθε πράξη βίας. Η τέχνη είναι ένας κατ' εξοχήν χώρος ελευθέρας έκφρασης και αμφισβήτησης, η οποία όμως σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να παίρνει τη μορφή βιαιοπραγίας ή βανδαλισμών". Και http://www.blogger.com/img/blank.gifπροσθέτει ότι η ελληνική πολιτεία βρίσκεται σε επικοινωνία με την "πρεσβεία μας στη Ρώμη και το προξενείο μας στη Βενετία, οι οποίοι σε συνεργασία με τις ιταλικές Αρχές έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση".

Υπενθυμίζουμε ότι το ελληνικό έργο-εγκατάσταση της γλύπτριας Διοχάντης με τίτλο "Beyond Reform" έχει προκαλέσει τα θετικά σχόλια των επισκεπτών.
Πηγή:http://www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου