Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

Swornhaylinglei Η ατομική έκθεση του Δημήτρη Φουτρή στην γκαλερί Τούντα


Από τις 3 Δεκεμβρίου η γκαλερί Ιλεάνα Τούντα φιλοξενεί την ατομική έκθεση του Δημήτρη Φουτρή "Swornhaylinglei".

Το Swornhaylinglei, δεν είναι μια υπαρκτή λέξη, αλλά προσεγγίζει με τον καλύτερο τρόπο για τον Δημήτρη Φουτρή την ιδέα ενός φανταστικού τόπου.
Ένα μαύρο ορθογώνιο κέλυφος-κουτί μέσα στο χώρο της γκαλερί συμβολίζει ένα φανταστικό μέρος, ένα κομμάτι γης, μία τοποθεσία. Μέσα σε αυτό, αποσπάσματα που πλάθουν μια αφήγηση και μια εικόνα που προσπαθεί να οριοθετήσει το αχανές πεδίο του εσωτερικού μας κόσμου.
Σκόρπια επεισόδια που συνθέτουν μια τοιχογραφία, δίνοντας έμφαση σε ιδέες, όπως αυτές του τραγικού ανάμεσα στον παραλογισμό της πραγματικότητας και τη μεταφυσική ανησυχία, την ευθραυστότητα, αλλά και το ευάλωτο της ύπαρξης.
Τα έργα πραγματεύονται έννοιες όπως αυτή του ιερού, της ταυτότητας, του πόνου, της εξουσίας, του θανάτου, με αναφορές στη λογοτεχνία του Kafka, την ουτοπία του Thomas More, τις θρησκευτικές παραβολές και τη φιλοσοφική σκέψη του Wittgenstein μέσα από το έργο του Γλώσσα Μαγεία Τελετουργία.
Έξω από το κουτί, περιμετρικά του χώρου μία μουσική σύνθεση παίζει σε λούπα και λειτουργεί ως προθάλαμος που προετοιμάζει του θεατή να συμμετάσχει σε μια τελετουργία.

Πηγή:www.elculture.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου