Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

«Συνέβη στην Αθήνα»: μεγάλη εικαστική έκθεση στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα»



Μεγάλη ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο «Συνέβη στην Αθήνα» φιλοξενεί η Μικρή Αρκτος, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα». Έργα των Μόραλη, Τέτση, Φιλοπούλου, Αγγελίδη, Ψυχοπαίδη θα εκτεθούν, μεταξύ άλλων, από την 1η ώς τις 23 Δεκεμβρίου.



Η έκθεση έχει ως σκοπό την επανοικειοποίηση της εικόνας της πόλης της Αθήνας από το κοινό, μέσα από την εικαστική ματιά σύγχρονων καλλιτεχνών, αλλά και την γνωριμία του με έργα μεγάλων Ελλήνων ζωγράφων από σημαντικές συλλογές.

Οι συμμετοχές των καλλιτεχνών που θα εκτεθούν και στους δύο ορόφους του Πολιτιστικού Κέντρου, στο Θησείο, ξεπερνούν τις 170, διαμορφώνοντας ένα πυκνό διαχρονικό πλαίσιο.


Την έκθεση επιμελείται η ιστορικός τέχνης και επιμελήτρια εκθέσεων Ίρις Κρητικού και σε αυτήν εκτίθενται έργα σημαντικών ονομάτων της ελληνικής εικαστικής σκηνής, όπως οι Γιάννης Μόραλης, Νίκος Αγγελίδης, Γιάννης Ψυχοπαίδης, Γιαννούλης Χαλεπάς, Παναγιώτης Τέτσης, Μαρία Φιλοπούλου και πολλοί άλλοι.


Η Ακρόπολη, οι απεικονίσεις γνωστών και άγνωστων μνημείων της Κλασικής και της Βυζαντινής Αθήνας, νεοκλασικά κτίρια σε διαφορετικές γειτονιές, καταστήματα, δρόμοι, πλατείες, λαϊκές αγορές, στάδια, γήπεδα, πάρκα, μουσεία, παιδικές χαρές, αυτοκίνητα, μέσα συγκοινωνίας και άλλα στοιχεία της σύγχρονης αθηναϊκής ζωής παρουσιάζονται μέσα από τα έργα.

Ακόμη, χωριστό αλλά συγκλίνοντα άξονα του θέματος, αποτελούν οι μικρές στιγμές της πόλης: συναντήσεις ανθρώπων, περίπατοι σκύλων, μεσημεριανά γεύματα και ραντεβού σε Ίντερνετ καφέ ή παλιομοδίτικα ζαχαροπλαστεία, πορείες, επισκέψεις σε μουσεία και βραδινές περιπλανήσεις, αθέατα στιγμιότυπα.


Η έκθεση διαρκεί από την 1η έως τις 23 Δεκεμβρίου 2009 και διοργανώνεται στο Πολιτιστικό Κέντρο &8710;ήµου Αθηναίων «Μελίνα», Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης, Θησείο, τηλ.: 210 3452150, 210 3414466

Ώρες λειτουργίας: καθηµερινά 09:00 - 13:00 και 17:00 - 21:00, εκτός &8710;ευτέρας και απογεύµατος Κυριακής.

Το in.gr είναι χορηγός επικοινωνίας της έκθεσης.
Πηγή:http://istoploigos.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου