Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

« Ναμπόσκι νοκόλκο» του Αντωνίου Μπάλλα


Το «ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ» παρουσιάζει από την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009 μέχρι και την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010, την έκθεση ζωγραφικής, «ΝΑΜΠΟΣΚΙ ΝΟΚΟΛΚΟ» του Αντώνιου Μπαλλα.

Ο καλλιτέχνης μιλάει για το έργο του :
«Θέλω να πιστεύω πως κάθε είδους έργο τέχνης υπάρχει πριν ο καλλιτέχνης το φανερώσει. Εκείνος απλά βάζει την προσωπικότητα του και με το χέρι του το έργο παίρνει υπόσταση και μορφή. Δεν θα υποστήριζα την άποψη αυτή, αν δεν επαληθευόταν μέσα από τη ζωγραφική μου πράξη.

Ποτέ δεν ξεκινάω μια ζωγραφιά έχοντας στο μυαλό μου μια συγκεκριμένη ιστορία. Αυτή αναδύεται σιγά - σιγά μέσα από τις γραμμές και τα σχήματα, το ρυθμό και την κίνηση, μέσα από το χρώμα.

Έτσι, σε κάθε πίνακα γεννιέται ένα παραμύθι. Πρωταγωνιστής είναι πάντα η μορφή, η οποία έχοντας πάντα άμεση αναφορά στον θεατή του υπενθυμίζει τον λόγο για τον οποίο υπάρχει.

Μέσα από αυτή την ενότητα έργων, σκοπό δεν έχω να παρουσιάσω κάτι καινούργιο και πρωτοποριακό αλλά κάτι παλιό με σύγχρονο τρόπο. Θα έλεγα, δεν γράφω ένα νέο παραμύθι, μα την ίδια τη λέξη «παραμύθι» με το δικό μου γραφικό χαρακτήρα.»



Εγκαίνια Έκθεσης : Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009 στις 20:00
Ημέρες και ώρες εκθεσιακού χώρου : Καθημερινά 18:00 – 22:00

Σατωβριάνδου 36
Ομόνοια
Τηλέφωνο : 210-5242211-3

Πηγή:www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου