Κυριακή, 6 Ιανουαρίου 2019

‘Distinct District’ - ‘Διακριτή Περιοχή’, έκθεση ζωγραφικής του Βασίλη Καρακατσάνη.
Η Gallery Genesis παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής με γενικό τίτλο ‘Distinct District’ - ‘Διακριτή Περιοχή’, του Βασίλη Καρακατσάνη.
Την έκθεση προλογίζουν στον κατάλογο της έκθεσης οι Νίκος Βατόπουλος & Μανίνα Ζουμπουλάκη.
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Γιώργος Τζάνερης Εγκαίνια: Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019, ώρα 20:00 Διάρκεια έκθεσης: 17 Ιανουαρίου έως 9 Φεβρουαρίου 2019

‘Distinct District’ - ‘Διακριτή Περιοχή’
Μια εικαστική προσέγγιση του Αθηναϊκού τοπίου, μέσα από προσωπικά βιώματα.
Κάθε έργο είναι μια αληθινή ιστορία που όλες τους διαδραματιστήκαν μέσα στο ασφυκτικό, τσιμεντένιο περιβάλλον, συνοικιών της Αθήνας & του Πειραιά.
Ένα προσωπικό ημερολόγιο που για σελιδοδείκτες έχει εκκλησίες, προσδιορίζοντας την κάθε περιοχή. Είναι σημεία ‘διακριτά’, όχι απεικονίζοντας την πραγματικότητα, αλλά την σύνοψη των συναισθημάτων του καλλιτέχνη & μέσω της εικονικής αυτής πραγματικότητας, προφανώς & του θεατή.
Έπιπλα, αντικείμενα, έντομα & ζώα πρωτοστατούν του αστικού πλέγματος, υπενθυμίζοντας την προσπάθεια μας για έναν αστικό τρόπο ζωής, άλλοτε αυθεντικό & άλλοτε όχι.
Ασκητικότατα & αφαίρεση στην απόδοση του αστικού τοπίου, συμβολισμοί με χιούμορ, μέσα από την κατάθεση των προσωπικών του συμπερασμάτων & αποδοχής πλέον, της πραγματικότητας.
Αποδοχής & παραδοχής, που χρειάστηκαν 36 χρόνια εικαστικών διαδρομών, για να αποτυπωθούν.
Στις περισσότερες θεματικές του ενότητες αποκρυπτογραφεί το αστικό τοπίο σαν εσωτερική διεργασία. Σήμερα παρουσιάζεται ο περιβάλλον χώρος σαν έκπληξη, με οντότητα θεατρικής δράσης.Βασίλης Καρακατσάνης
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957 όπου ζει και εργάζεται.
Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, Θεωρία της Τέχνης στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Βαρκελώνης & συντήρηση αρχιτεκτονικών μνημείων στο Centro Europeo της Βενετίας, με υποτροφίες του ΙΚΥ, της Ισπανικής Κυβέρνησης & του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Έχει εκθέσει από το 1982 έως σήμερα, (ατομικές εκθέσεις) στην Ελλάδα, Κύπρο, Ισπανία, Ιταλία, Ινδονησία, Ισημερινό, Τουρκία, Δανία & Γερμανία.
Αυτή είναι η 89η ατομική του έκθεση.

Συμμετείχε σε δεκάδες ομαδικές εκθέσεις, Art Fairs & διεθνείς εκθέσεις.
Έργα του βρίσκονται σε μουσεία, ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές στην Ελλάδα & το εξωτερικό. www.v-karakatsanis.grGallery Genesis
Χάρητος 35, Κολωνάκι, Αθήνα 10675
Τ: 211 7100566 www.gallerygenesisathens.com www.facebook.com/yiorgos.tzaneris www.facebook.com/pages/Genesis-Gallery
Ώρες λειτουργίας:
Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή 11:30 - 21:30 Τετάρτη & Σάββατο 11:30 - 15:30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου