Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019

Επισκέψεις-Ομαδική έκθεση σύγχρονης Τέχνης


Ομαδική έκθεση σύγχρονης Τέχνης

Επιμέλεια: Κατερίνα Ζαχαροπούλου

Επ ’αφορμή του εορτασμού για τα 60 χρόνια από το θάνατο του καλλιτέχνη, το 1959.

Η έκθεση βασίζεται στην καλλιτεχνική εργασία 6 γυναικών πάνω στην έννοια της Επίσκεψης ως συνθήκη συνάντησης προσωπικών και συλλογικών εμπειριών σε οικείους και ανοίκειους τόπους. Η καθημερινότητα, το οικιακό περιβάλλον, το συναπάντημα με τον εαυτό, η ανάγνωση, η προσπάθεια συνεύρεσης με τον Άλλον, η επίσκεψη ως στιγμιαία είσοδος και αποδοχή εμφανίζονται στα έργα με ποικίλους τρόπους. Η ομάδα των 6 γυναικών εργάζεται συστηματικά σε ζητήματα της σύγχρονης τέχνης εδώ και 23 χρόνια υπό την καθοδήγηση της Κατερίνας Ζαχαροπούλου, έχοντας δημιουργήσει έως τώρα πλήθος καλλιτεχνικών έργων μέσα από έρευνα, διαβάσματα και πειραματισμούς εκφραστικών μέσων. Το 2013 παρουσίασαν τη δουλειά τους στους εξωτερικούς χώρους του Θεάτρου «Επί Κολωνώ» υπό τον τίτλο «Συμβιώσεις» θέλοντας έτσι να τονίσουν τις διαφορετικές συγκατοικήσεις εκφραστικών μέσων και συμπεριφορών.

ΟΙ «ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ» τελευταία ενότητα της δουλειάς τους, έχει σχηματισθεί λαμβάνοντας υπ ’όψιν τον ιδιαίτερο χώρο έκθεσης όπως είναι το Σπίτι Μουσείο Μπουζιάνη. Ένα σπίτι που κατοικήθηκε από τον εξέχοντα ζωγράφο, που περιείχε την καθημερινότητά του και που βρισκόταν σε μια γειτονιά της Αθήνας εκτός κέντρου με ό ,τι αυτό καταδείκνυε. Η ιστορικότητα του χώρου λαμβάνεται υπ’ όψιν καθώς τα έργα έμμεσα και διακριτικά τονίζουν όλες τις παραμέτρους μιας ζωής μέσα στην τέχνη και τα ζητήματά της. Την καθημερινή πάλη με τον εαυτό και τη δημιουργία, τις απλές ανθρώπινες στιγμές, το φως και το σκοτάδι του νου, τις διαδρομές από και προς το σπίτι, την καθημερινότητα με τις δυσκολίες και τις χαρές της.

Μέσα από έργα βίντεο, ζωγραφικές απεικονίσεις, τυπώματα, κατασκευές, κείμενα, οι ομάδα των 6 γυναικών υφαίνει το εγκώμιο της καθημερινότητας κάνοντας μία Επίσκεψη στο Σπίτι του Γιώργου Μπουζιάνη με όρους καλλιτεχνικής ευαισθησίας.

Συμμετέχουν:

Ελένη Γεωργακοπούλου
Μαρία Καρδαρά
Όλγα Κωνσταντινίδη.
Εύη Μπορμπαντωνάκη
Δανάη Ορφανουδάκη
Άννα Σαρρή

Εγκαίνια έκθεσης : 22 Ιανουαρίου 2019 στις 19.30
Διάρκεια έκθεσης : 22 Ιανουαρίου- 3 Μαρτίου
Πέμπτη με Κυριακή 11.00 - 19.00.
Είσοδος πάντα δωρεάν.

Πηγή:

Μουσείο ΜπουζιάνηΜουσείο Μπουζιάνη
Γ. Μπουζιάνη 27-31, 17234 Daphne, Attiki, Greece


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου