Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

“Ιρανικά Πορτρέτα - Ιρανολογία”

Το Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν σε συνεργασία με το Ίδρυμα Mana Honare Irani παρουσιάζουν την έκθεση εικαστικών τεχνών με τίτλο «Ιρανικά Πορτρέτα – Ιρανολογία» στην αίθουσα τέχνης «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΑΤΑΛΑΣ» στην Αθήνα από τις 24 έως τις 27 Ιανουαρίου.
Οι εικαστικές τέχνες του #Ιράν εστιάζουν στο περιβάλλον και στην εικόνα του ανθρώπου και σμιλεύουν ανυπέρβλητα ποιητικές, αισθητικές, και ιδιαίτερα ουμανιστικές παραστάσεις που χαρίζουν την ομορφιά και το πνεύμα του πλούσιου Ιρανικού πολιτισμού. Το Ιράν, από τους παλαιότερους και λαμπρότερους πολιτισμούς στον κόσμο, έχει πλέον να επιδείξει και λαμπρά δείγματα σύγχρονης εικαστικής γραφής. Η παράδοση της ποίησης, της λογοτεχνίας, της μουσικής και των εικαστικών τεχνών έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην κοινωνία τους. Μια παράδοση που έχει συνεισφέρει στην ανάπτυξη της σύγχρονης Ιρανικής τέχνης και της διάδοσης της εκτός των τειχών της χώρας.
Η έκθεση «Ιρανικά Πορτρέτα – Ιρανολογία» φιλοξενεί δείγματα δουλειάς πολλών Ιρανών καλλιτεχνών ενώ παρών στην έκθεση θα είναι ο Ιρανός φωτογράφος Hossein Seifi γνωστός στη χώρα του για τη συμμετοχή του σε πολλές ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής αλλά και ατομικές.
Αίθουσα Τέχνης «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΑΤΑΛΑΣ»
Χάμιλτον 6, 104 34 Αθήνα
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Πηγή: Μορφωτικό Κέντρο του Ιράν στην Ελλάδα رایزنی فرهنگی سفارت ج.ا.ایران در آتن‎;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου