Κυριακή 22 Μαΐου 2016

«Ο πόνος των άλλων» με έργα 20 φοιτητών της Καλών Τεχνών




To Ίδρυμα «Η άλλη Αρκαδία» και το ΣT΄ Εργαστήριο Ζωγραφικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών παρουσιάζουν στη Φωκίωνος Νέγρη 16, από 18 Μαΐου έως 12 Ιουνίου 2016, την έκθεση «Ο πόνος των άλλων» με έργα 20 φοιτητών.
Αφορμή για αυτή την έκθεση στάθηκε το βιβλίο της Σούζαν Σόνταγκ με τίτλο «Παρατηρώντας τον πόνο των άλλων» (Regarding The Pain Of Others, 2003). Η Σόνταγκ μιλά για τον καταιγισμό των εικόνων φρίκης και βίας ανά τον κόσμο που μεταδίδονται καθημερινά από τα Μ.Μ.Ε. και για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να επηρεάσει τη ζωή όλων.
Οι 20 νέοι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση θίγουν εικαστικά το ζήτημα της βιαιότητας της εικόνας και το πώς αντιλαμβάνονται σήμερα τον πόνο των άλλων, στην εποχή των κοινωνικών δικτύων και της υποκειμενικής ενημέρωσης από τα Μ.Μ.Ε..
Θα απαντήσουν με τα έργα τους για το αν είναι ανθρώπινη ανάγκη ο εξωραϊσμός του πόνου και η ενοχή αλλά και εάν η φύση επιβάλλει τελικά τη συνύπαρξη αυτού του δυϊσμού. Ταυτόχρονα θα αποδείξουν ότι η υποκειμενικότητα της είδησης αλλά και της θέασης του πόνου αγγίζει τα όρια της υποκειμενικότητας της τέχνης.
Την έκθεση έχει επιμεληθεί ο καθηγητής του ΣT΄ Εργαστηρίου Zωγραφικής, Γιώργος Καζάζης.
Συμμετέχουν:
 Μάνια Αδαμοπούλου, Δανάη Βαμβάκου, Ήρα Βιτάλη, Ευαγγελία Κακαράτζα, Βασιλική Καραμπέρη, Κάτια Καρβέλη, Χρήστος Κατσίνης, Σοφία Rose Κοσμίδου, Σέβη Κρητικού, Γιώργος Κώρος, Ελένη Μάναλη, Σωτήρης Μπατζιάνας, Άννα Νικολουζάκη, Χριστίνα Παναγοπούλου, Σέργιος Παππάς, Ντορίτα Πιμπλή, Γωγώ Σαραντοπούλου, Γιάννης Σφαέλος, Στέφανος Τσίγκος, Κυριάκος Φραντζέσκος.
Info:
Φωκίωνος Νέγρη 16
18 Μαΐου - 12 Ιουνίου 2016
Εγκαίνια: Τετάρτη 18 Μαΐου στις 8 μ.μ.

Διοργάνωση:
Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών
Ίδρυμα «Η άλλη Αρκαδία»
Είσοδος ελεύθερη
Ώρες λειτουργίας:
Τετάρτη - Παρασκευή: 6-9 μ.μ.
Σάββατο: 12-8 μ.μ.
Κυριακή: 12-3 μ.μ.
Πηγή: http://www.tff.gr

4 σχόλια:

  1. Καλημέρα σου καλή μου φίλη.
    Πολύ ενδιαφέρουσα θα πρέπει να είναι αυτή η έκθεση αφού το κίνητρο, σκηνές βίας και φρίκης, αποτελούν ένα φοβερό καθημερινό φαινόμενο στον άθλιο κόσμο που έχουμε φτιάξει.
    Να ευχηθώ σε όλους καλή επιτυχία.
    Την αγάπη μου πάντα καλή μου φίλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαλημέρα σας αγαπητέ φίλε !Συμφωνούμε απόλυτα ως προς την έκθεση και το θέμα της!Θέλω να σας ευχαριστήσω που πάντα με θυμάστε και αισθάνομαι την ανάγκη να απολογηθώ για την δική μου απουσία,θα το κάνω με ένα mail σύντομα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή σου μέρα αγαπητή μου Μαρία.
    Δεν θέλω καλή μου να νοιώθεις άσχημα που δεν περνάς από την σελίδα μου. Προς Θεού.
    Σ΄έχω ξεχωρίσει από όλους τους φίλους τούτου του χώρου γιατί διέκρινα μιαν ευαισθυσία πάνω στις τέχνες. Και αυτό σημαίνει άνθρωπο ξεχωριστό.
    Έχεις πάντα την αγάπη μου καλή μου.
    Το ε-μαιλ μου είναι.
    kondennis9@gmail.com
    Θα χαρώ να μου γράφεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. είσαι καλλιτέχνης?
    www.ArtS-project.eu

    Το Arts είναι ένα 3ετές πρόγραμμα Erasmus+. Σκοπός του είναι η διερεύνηση των δυνατοτήτων των Τομέων Δημιουργίας και Πολιτισμού (Culture and Creative Sectors –CCS) με στόχο τη δημιουργία ανάπτυξης και θέσεων και τη βελτίωση της κοινωνικής οικονομίας σε τοπικό, εθνικό και διακρατικό επίπεδο.
    Το πρόγραμμα Arts είναι μια απάντηση στη μεγάλη ανάγκη ανάπτυξης εταιρικών σχέσεων μεταξύ των τομέων Δημιουργίας και Πολιτισμού, των κοινωνικών εταίρων και των παρόχων εκπαίδευσης ώστε να εντοπιστούν οι σημερινές και μελλοντικές ανάγκες σε επίπεδο δεξιοτήτων στην αγορά εργασίας δημιουργίας και πολιτισμού στην Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία και να αναπτυχθεί ένα κοινό καινοτόμο πρόγραμμα κατάρτισης το οποίο θα εφοδιάσει τους τομείς αυτούς με το μείγμα δεξιοτήτων οι οποίες είναι απαραίτητες στην δημιουργική επιχειρηματικότητα. Το πρόγραμμα καλύπτει τους ακόλουθους κλάδους: α) Χειροτεχνία β) Τέχνες του Θεάματος (μουσική, χορός, θέατρο) γ) Πολιτιστική Κληρονομιά (αρχεία, βιβλιοθήκες, μουσεία) δ) Συγγραφικές τέχνες (βιβλίο και τύπος) ε) Εικαστικές τέχνες στ) Οπτικοακουστικά μέσα και πολυμέσα.
    Θα συμβάλλει στη: α) ανάπτυξη ενός εκπαιδευτικού προγράμματος (curriculum) Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης (ΕΕΚ) σύμφωνα με στα πρότυπα EQF/ECVET των οποίων ο προσανατολισμός βασίζεται στο αποτέλεσμα και το οποίο θα ανταποκρίνεται στις συγκεκριμένες ελλείψεις δεξιοτήτων στην αγορά των τομέων δημιουργίας και πολιτισμού β) στήριξη της δικτύωσης και της κινητικότητας στην εργασία γ) ανάπτυξη της καινοτομίας στην ΕΕΚ με τον σχεδιασμό και την προσφορά ενός καινοτόμου προγράμματος κατάρτισης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή