Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011

Τέχνη σε μαύρο - άσπρο που αποτυπώνει τη σύγχρονη πραγματικότητα


Εκθεση του ζωγράφου Γιάννη Στρατή στην Πτολεμαΐδα
Την πάλη του μαύρου με το άσπρο, την πάλη του κακού που αντιμάχεται το καλό αποτυπώνει στα έργα του ο ζωγράφος Γιάννης Στρατής, που παρουσιάζει από την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου έκθεσή του στο Παλαιοντολογικό και Ιστορικό Μουσείο Πτολεμαΐδας.
Παλαιοντολογικό - Ιστορικό Μουσείο Πτολεμαΐδας (28ης Οκτωβρίου 1, Πτολεμαΐδα, τηλ: 24630 - 54444). Διάρκεια έκθεσης: 16 Νοεμβρίου _10 Ιανουαρίου 2012. Ωρες επίσκεψης: Δευτέρα _ Παρασκευή 09: 00 - 14:00, Τετάρτη και Πέμπτη 17.00 - 21.00

DaDarsa είναι ο τίτλος της έκθεσης που περιλαμβάνει έργα, τα οποία εισβάλλουν στον άδυτο κόσμο της ψυχής και του αρχέτυπου ενστίκτου. Πρόκειται για εικαστικές καταθέσεις που κινητοποιούνται από τον κατακερματισμό ιδεών και ήθους που διακατέχει την σύγχρονη πραγματικότητα αλλά εν τέλει αποδίδουν μία βαθύτερη εσωτερική αλήθεια του καλλιτέχνη, ο οποίος έχει πίστη και αισιοδοξία για ένα διαφορετικό και καλύτερο μέλλον. Όπως αναφέρει άλλωστε ο ίδιος «Τα πάντα στην ανθρώπινη οντότητά μας καθορίζονται από την ψυχή. Είναι αυτό το άυλo, αυτό που όταν συνδυάζεται με το εσωτερικό σου πάθος μπορεί να κινήσει βουνά».
Ο Γιάννης Στρατής έχει σπουδάσει ελεύθερο σχέδιο και μουσική στη Ρώμη ενώ στη συνέχεια υπήρξε μαθητής του ζωγράφου Μιχάλη Κανδύλη στην Αθήνα. Η πρώτη παρουσίαση έργων του έγινε το 1995 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηνών ενώ έργα του βρίσκονται στην Πινακοθήκη της Προεδρίας της Δημοκρατίας, στη Βουλή των Ελλήνων, στην Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας, στην Πινακοθήκη του Πανεπιστημίου Αθηνών της Φιλοσοφικής Σχολής, στην Πινακοθήκη του Δήμου Πειραιά, στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου, σε Μουσεία του Μεξικού και της Ισπανίας, στο Μουσείο Λευκωσίας, στην Πινακοθήκη Τράπεζας Πειραιώς και σε μεγάλες συλλογές στην Ελλάδα, Ευρώπη, ΗΠΑ, Ιαπωνία και όλο τον κόσμο. Στα επόμενα τρία χρόνια εξάλλου ο Γιάννης Στρατής θα πραγματοποιήσει εκθέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, συγκεκριμένα στην Νέα Υόρκη, το Σικάγο, την Ατλάντα και το Μαϊάμι.
Πηγή:http://www.tovima.gr

1 σχόλιο:

  1. Those are just excellent, and I want them for myself. Enormous versions, to hang in my fantasy house (which is big enough for a lot of artwork). Thanks for sharing these! They are a pleasure to behold.

    ΑπάντησηΔιαγραφή