Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Γέννησε μέσα σε γκαλερί


Αυτό θα πει «μια γέννηση πραγματικό έργο τέχνης»
Πραγματικό έργο τέχνης φαίνεται πως θεωρεί η καλλιτέχνης Marni Kotak τη γέννηση του παιδιού της αφού αυτό ήρθε στον κόσμο μέσα σε γκαλερί της Νέας Υόρκης, παρουσία είκοσι ανθρώπων. Ο τίτλος που είχε δώσει στην έκθεση είναι «η γέννηση του μωρού Χ» αν και όπως αποκαλύφθηκε το όνομα του μωρού θα είναι Ajax.

Η 36χρονη Marni, είχε δημιουργήσει ένα φιλόξενο περιβάλλον για την γέννηση του παιδιού της. Είχε φτιάξει ένα δωμάτιο με οικογενειακές φωτογραφίες, μια φουσκωτή πισίνα τοκετού και είχε ζωγραφίσει στον τοίχο μπλε ωκεανό.

Και βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη καλλιτέχνης προκαλεί εκθέτοντας στιγμές της προσωπικής της ζωής, αφού στο παρελθόν είχε διοργανώσει έκθεση για τη δική της γέννηση, την απώλεια της παρθενίας της και το θάνατο του πατέρα της.

Ο τοκετός έχει καταγραφεί σε βίντεο που θα προβάλλεται στο πλαίσιο της έκθεσης για όσους δεν κατάφεραν να είναι παρόντες στο ευτυχές γεγονός.

Η Marni θεωρεί ότι με αυτό τον τρόπο θα βοηθήσει τον κόσμο να ξεπεράσει τα ταμπού γύρω από το ανθρώπινο σώμα και να κατανοήσει ότι η ζωή ενός παιδιού είναι ένα πολύτιμο έργο τέχνης.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr

2 σχόλια:

  1. ο τοκετός είναι μια εύκολη υπόθεση.
    οι γυναίκες κάποτε γεννούσαν μόνες στα χωράφια.
    αν όμως υπάρξει πρόβλημα, ποιος τρέχει από τη γκαλερί στο νοσοκομείο;
    η γέννηση ενός παιδιού δεν είναι έργο τέχνης. είναι θαύμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ απόλυτα!
    Και κάτι παραπάνω από Θαύμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή