Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018

Έκθεση Κεραμικής Tessera

“TESSERA” - 1η Έκθεση Μαθητών Κεραμικών Αντικειμένων, Eργαστήριο Kεραμικής Xenaki Ceramic Art & Design Studio.

Εγκαίνια: Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου, στις 11:00 π.μ.
Διάρκεια: 13 - 16 Δεκεμβρίου 2018
Ώρες λειτουργίας: 11:00 – 21:00 (Καθημερινά)
:BaseGALLERY
Ελεύθερη είσοδος

Το ΒΟΟΖΕ υποδέχεται την 1η Έκθεση Μαθητών Κεραμικών Αντικειμένων του Eργαστηρίου Kεραμικής Xenaki Ceramic Art & Design Studio με τίτλο “TESSERA”.
Η έκθεση εγκαινιάζεται την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου, στις 11:00 π.μ. και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου.

Στην Έκθεση Κεραμικών Αντικειμένων με τίτλο “Tessera” - τα χρόνια ύπαρξης του εργαστηρίου - οι μαθητές είναι ελεύθεροι να παρουσιάσουν για πρώτη φορά μέρος των έργων που έχουν δημιουργήσει στο εικαστικό εργαστήριο εκφράζοντας έτσι τις εκάστοτε καλλιτεχνικές τους ανησυχίες μέσα από τη μοναδική γλώσσα της τέχνης και συγκεκριμένα της Κεραμικής.Σκοπός είναι, μέσα από αυτήν την εκδήλωση, να προκύψουν δημιουργικές συζητήσεις και συνεπώς ο μαθητής ως δημιουργός πια να «εκτεθεί» στα μάτια του κοινού και συνεπώς να έχει την εμπειρία να δεχθεί – αποδεχθεί την εκάστοτε κριτική έξω από τα πλαίσια της διδασκαλίας και της εκπαίδευσης.

Ο θεατής θα έχει την ευκαιρία να παρατηρήσει την ποιότητα και την εξέλιξη της δουλειάς των μαθητών αλλά και οι μαθητές με τη σειρά τους να εκθέσουν την  αισθητική τους αντίληψη μέσα από τους διάφορους πειραματισμούς με τα υλικά, τα σχήματα και τα χρώματα.

Το Xenaki Ceramic Art & Design Studio που επιμελείται την εκδήλωση ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2015. Πρόκειται για ένα χώρο πειραματισμού και μελέτης των δυνατοτήτων του πηλού, ένα χώρο γνώσης, έκφρασης και δημιουργικής εκτόνωσης με στόχο τόσο τη δημιουργία γλυπτών, χρηστικών και διακοσμητικών αντικειμένων όσο και την άρτια εκπαίδευση των ενδιαφερόμενων για την τέχνη.

Στο ίδιο πλαίσιο βασίζεται και η λειτουργία του εργαστηρίου ως επιχείρηση, αναπτύσσει  μελέτες που αφορούν το σύγχρονο Design, την ένταξη κεραμικών στοιχείων σε εσωτερικούς κι εξωτερικούς χώρους (Art – Γλυπτική), ειδικές κατασκευές (Custom Made αντικείμενα - συνθέσεις), τον φωτισμό καθώς και το κόσμημα.

Οργάνωση: Xenaki Ceramic Art & Design Studio & Booze Cooperativa
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Νάντια Τριανταφύλλου
Xenaki Ceramic Art & Design Studio
Λάσκου 9 – Παπάγου | 2016527577 |
www.ceramicdesign.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου