Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

Documenta 14: Αντίστροφη μέτρηση για την κορυφαία έκθεση Σύγχρονης Τέχνης

Την αντίστροφη μέτρηση για τη documenta 14, την κορυφαία έκθεση Σύγχρονης Τέχνης που ξεκινά τον ερχόμενο Απρίλιο στην Αθήνα, έδωσε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, που ενέκρινε την παραχώρηση κεντρικών πλατειών της πρωτεύουσας στην έκφραση και την καλλιτεχνική δημιουργία.
«Περισσότερες από 5.000 προσωπικότητες της τέχνης, όπως διευθυντές Μουσείων και συλλέκτες, έχουν έως τώρα επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στην κορυφαία διοργάνωση, μεταξύ των οποίων και 1.400 δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο», τόνισε στην εισήγησή του ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, επισημαίνοντας ότι «η Αθήνα βρίσκεται στο επίκεντρο του πολιτιστικού ενδιαφέροντος και μεγάλα διεθνή έντυπα, όπως η Guardian και οι New York Times, φιλοξενούν και αναδεικνύουν την Αθήνα ως δυναμικό πόλο σύγχρονου πολιτισμού προτρέποντας τους αναγνώστες τους να την επισκεφθούν».
Τα τριήμερα εγκαίνια της documenta 14, που τιτλοφορείται «Μαθαίνοντας από την Αθήνα», θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα στις 6,7 και 8 Απριλίου και η έκθεση στην πόλη θα διαρκέσει έως τις 12 Ιουλίου.

Ακολούθως, θα πάρει σκυτάλη το Κάσελ, η γερμανική πόλη που - για πρώτη φορά από το 1959 - μοιράζεται τη φιλοξενία της κορυφαίας διεθνούς έκθεσης Σύγχρονης Τέχνης με μια δεύτερη πόλη, την Αθήνα. Η συμφωνία για την συμφιλοξενία επισημοποιήθηκε στη συνάντηση μεταξύ του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη και του δημάρχου Κάσελ κ. Bertram Hilgen τον Μάρτιο του 2015 στο Βερολίνο, ενώ ακολούθησαν συνεντεύξεις τύπου σε Κάσελ και Αθήνα. 
Η πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην πλατεία Κοτζιά), η πλατεία Συντάγματος, η πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο αλλά και ο πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου θα φιλοξενήσουν πρωτότυπα έργα και κατασκευές κορυφαίων εικαστικών απ’ όλο τον κόσμο με έντονο τον κοινωνικό χαρακτήρα και τον διάλογο με την εποχή μας αλλά και την πόλη της Αθήνας. Με την documenta συνεργάζονται, επίσης, πολιτιστικοί φορείς, Οργανισμοί και Πανεπιστήμια της πόλης.
Πηγή: http://www.naftemporiki.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου