Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Ρομαντικοί κρεμαστοί κήποι από λουλούδια και έρωτα Εικαστική εγκατάσταση της Τόνιας Αβδελοπούλου στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών



Με λουλούδια φτιαγμένα από ανακυκλώσιμο υλικό, τα οποία μετατρέπονται με φαντασία σε έργο τέχνης, απεικονίζοντας κήπο, σκηνικό χώρο και τοπίο, δίνοντας έτσι στο φιλότεχνο κοινό την ευκαιρία να πλάσει τη δική του ιστορία, η ζωγράφος, σκηνογράφος και δημιουργός μουσικών παραστάσεων, Τόνια Αβδελοπούλου, συνθέτει τους δικούς της κρεμαστούς κήπους.
Η έκθεση, με τίτλο «Hanging Gardens», εγκαινιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών, την Τρίτη 17 Ιανουαρίου, στις 7.30 το απόγευμα, και θα διαρκέσει έως τις 28 Ιανουαρίου. Τη βραδιά των εγκαινίων θα πλαισιώσει μουσικό σχήμα, το οποίο θα τραγουδήσει «a capella» τραγούδια, που υμνούν τον έρωτα και τον ρομαντισμό.




 Κάτι σαν τους νευρώνες του εγκεφάλου
Η Τόνια Αβδελοπούλου εξηγεί για αυτή την εικαστική της εγκατάσταση: «Απορρίπτοντας την αίσθηση για την υπεροχή της φύσης, μουσαμάδες και πλαστικοποιημένα υφάσματα είναι η πρώτη ύλη για τα όνειρά μου. Η προσπάθεια ομορφοποίησης του Άσχημου δημιουργεί τις αισθητικές και υλικές απολαύσεις ενός αστικού τοπίου - θέματος.

Η χρήση ήχου συμβάλει στη δημιουργία συμβόλων και ατμόσφαιρας σε μια στιγμή αναζωογόνησης του ρομαντισμού. Οι κρεμαστοί μου κήποι είναι κάτι σαν τους νευρώνες του εγκεφάλου, που μοιάζουν ατελείωτοι διάδρομοι από λουλούδια και έρωτα. Σας προσκαλώ να μοιραστείτε τους δικούς μου “κρεμαστούς κήπους”».




 Με τη σειρά του, ο μουσικολόγος Παναγιώτης Σκούφης σημειώνει: «Στο εικαστικό δρώμενο “Hanging Gardens”, η Τόνια Αβδελοπούλου πετυχαίνει τη συνύφανση ηχητικών και εικαστικών γεγονότων, τα οποία εντάσσει σε χρόνο και χώρο, ακολουθώντας ορισμένη τάξη, συμπλέκοντάς τα σε ολότητα μοναδική και αυθύπαρκτη».
Συντελεστές μουσικού σχήματος
Soprani: Αθηνά Λιάσκα - Τόνια Αβδελοπούλου, alti: Aλίκη Αβδελοπούλου - Σάντυ Κισκήρα, tenori: Πέτρος Βάβουλας -  Άρτέμης Τσουκαλάς, bassi: Nίκος Καραγκιαούρης - Γιώργος Βάβουλας - Θεοδόσης Σμυρνιός.




 Πληροφορίες
Αίθουσα Τέχνης Αθηνών: Γλύκωνος 4 - Αθήνα, τηλ.: 210 7213938. Ώρες λειτουργίας: Τρίτη - Παρασκευή: 11:00 - 14:30 και 18:00 - 21:00, Σάββατο: 11:00 - 14:30.
Πηγή: http://www.naftemporiki.gr






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου