Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Μουσείο Φρυσίρα: «Οι ταυτότητες των άλλων» δεν σταματούν να μας εκπλήσσουν!

Δύο ιστορικά νεοκλασικά κτήρια στην Πλάκα που φιλοξενούν το Μουσείο Φρυσίρα με έργα ευρωπαϊκής και ελληνικής ζωγραφικής, δεν σταματούν να μας εκπλήσσουν με τα εκθέματά τους.
Αυτή τη φορά και μέσα από την τριλογία «Νέοι Ορίζοντες», το Μουσείο Φρυσίρα στοχεύει να προτείνει ξεχωριστούς καλλιτέχνες από τις συλλογές του και να αναδείξει σύγχρονες μορφοπλαστικές τάσεις από όλο τον κόσμο.
Με τις προτάσεις του αυτές, επιδιώκει να μιλήσει για τα ορατά και αδιόρατα νήματα με την ιστορία της ζωγραφικής, τις υπόγειες δυναμικές της και τα πεδία έκφρασής της στο μέλλον.
Στην πρώτη από τις τρεις ενότητες, με θέμα «Οι ταυτότητες των άλλων» που ήδη παρουσιάζεται στις προθήκες του, ο κάθε καλλιτέχνης προσεγγίζει με τον δικό του τρόπο την έννοια της ταυτότητας.
Εκφράζοντας έτσι, τόσο ατομικές, όσο και συλλογικές ανησυχίες.
Χωρίς να χάνεται η μοναδικότητα του καθενός, φαίνεται πώς η ταυτότητα, εκτός από περιορισμός, μπορεί μέσω της τέχνης, να λειτουργήσει και απελευθερωτικά.
Στην έκθεση συμμετέχουν έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες: Teodora Axente, Norbert Bisky,
 Stephen Chambers, Viola Głowacka, Bogumił Książek, Li Ji, Frédérique Loutz, Marcin Maciejowski, Florian Merkel, Brann Renaud, Ewa Szczekan, Alexander Tinei, Verebics Ágnes, Κωνσταντίνος Βαβυλουσάκης, Γιάννης Ζιώγας, Χρίστος Μιχαηλίδης, Ισμήνη Τελιγιορίδου.

Η έκθεση πραγματοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).
Νέοι Ορίζοντες της Ζωγραφικής / Πρώτο Μέρος: Οι ταυτότητες των άλλων  [έως 30 Ιουνίου]



Info:
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Τετάρτη έως Παρασκευή: 10:00 - 17:00
Σάββατο και Κυριακή: 11:00 - 17:00
Δευτέρα και Τρίτη: κλειστά
Μονής Αστερίου 3 & 7, Πλάκα,
τηλ: 210 3234678, 210 3316027
Πηγή: http://www.tff.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου