Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Γυμνή και απέριττη πρώτη ύλη από τον Δημήτρη Παπαϊωάννου


Με γενεσιουργό όχημα το ανθρώπινο σώμα, ενδεδυμένο και μη, ο Δημήτρης Παπαϊωάννου παρουσιάζει το νέο του έργο, με τίτλο «Πρώτη ύλη», στην Πειραιώς 260, από τις 23 έως τις 26 Ιουνίου και από τη 1 έως τις 3 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ.

Δυναμική επιστροφή

Ο δημιουργός των παραστάσεων «Μήδεια», «2», «Πουθενά» και «Μέσα» επανέρχεται εντυπωσιακά, όχι μόνο ως χορογράφος, αλλά και ως χορευτής, αναλαμβάνοντας και την ερμηνεία του έργου του, με συμπρωταγωνιστή του τον Βραζιλιάνο χορευτή Tadeu Liesenfeld. Αραγε τι επιχειρεί ο καλλιτέχνης, επιστρέφοντας στη σκηνή σε στενό εναγκαλισμό με ένα σύμβολο αρχέγονο, όπως το γυμνό ανδρικό σώμα;

Μόνο με τα απαραίτητα

Χρησιμοποιώντας ως πρωτογενές υλικό δύο σώματα, ένα ντυμένο και ένα γυμνό, και τα απολύτως απαραίτητα αντικείμενα από την αποθήκη του, ο Δημήτρης Παπαϊωάννου υμνεί το ανδρικό σώμα, με ελάχιστα και απλά μέσα. Βασικός φωτισμός, ελάχιστος ήχος, ένα τελάρο και ένας σκουπιδοτενεκές συνθέτουν την πρώτη εκδοχή της «Πρώτης ύλης», αφού, κατόπιν, η παράσταση θα ταξιδέψει στο EMPAC της Νέας Υόρκης, για να αναπτυχθούν νέες οπτικές και εκδοχές.

Ταυτότητα παράστασης: δημιουργία: Δημήτρης Παπαϊωάννου, ερμηνεία: Tadeu Liesenfeld - Δημήτρης Παπαϊωάννου,

ηχητικός σχεδιασμός: Κώστας Μιχόπουλος, βοηθοί σκηνοθέτη: Τίνα Παπανικολάου - Παυλίνα Ανδριοπούλου - Ντίνος Νικολάου.

Πληροφορίες

Πειραιώς 260 - Κτήριο Α, Ταύρος (είσοδος μόνο από Πειραιώς) τηλ।: 210 9282900. Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα και 20 λεπτά. Τιμές εισιτηρίου: γενική είσοδος: 25 ευρώ, μειωμένο: 20 ευρώ, φοιτητικό, ΑΜΕΑ: 15 ευρώ.

Πηγή:http://www.naftemporiki.gr

1 σχόλιο: