Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012

Έλληνας ομογενής ζωγράφος διαπρέπει στην Αυστραλία


Σημαντική διάκριση απέσπασε ο πολυβραβευμένος 38άχρονος ομογενής ζωγράφος Μιχάλης Ζάβρος κερδίζοντας το πρώτο Αυστραλιανό βραβείο «Bulgari Art Award», το οποίο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 80.000 δολαρίων.

Τα χρήματα θα διατεθούν για να αγοράσει δημιουργίες του η πινακοθήκη της Νέας Νότιας Ουαλίας αλλά και για να μεταβεί ο ίδιος στην Ιταλία, όπου θα δημιουργήσει νέα έργα.

Πατέρας τριών παιδιών ο Μιχάλης Ζάβρος έχει δει θέματα που έχει δημιουργήσει να κοσμούν την εθνική πινακοθήκη της Αυστραλίας αλλά και τις κορυφαίες γκαλερί της χώρας.


Το 2010, ο ελληνικής καταγωγής ζωγράφος είχε λάβει το πρώτο βραβείο, στο πλαίσιο του διαγωνισμού πορτρέτων «Doug Moran National Portrait Prize», στην Αυστραλία. Το έργο του Μιχάλη Ζαβρού, με τίτλο «Η Φοίβη είναι νεκρή / Mc Queen», αναπαριστά με ρεαλιστικό τρόπο την πεντάχρονη κόρη του ζωγράφου, η οποία παριστάνει τη νεκρή, τυλιγμένη μ' ένα μαύρο μαντήλι, με νεκροκεφαλές του Αμερικανού σχεδιαστή Alexander McQueen. Σύμφωνα με τον ίδιο το ζωγράφο, το έργο εκφράζει το φόβο του για τα παιδιά του και ιδίως για το ενδεχόμενο να τους συμβεί κάτι κακό. Το συγκεκριμένο έργο επιλέχθηκε μεταξύ 35 πορτρέτων, που συμμετείχαν στην τελική επιλογή και το βραβείο συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 150.000 δολαρίων.

Ο Μιχάλης Ζαβρός είναι από τους πλέον γνωστούς νέους ζωγράφους της Αυστραλίας και το έργο του εμπνέεται συχνά από την ελληνική μυθολογία και το σύγχρονο κόσμο της μόδας।

Πηγή:http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου