Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012

4η Εικαστική Έκθεση Δημιουργών Δήμου Ελευσίνας – ΜαγούλαςΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το τμήμα Πολιτισμού του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α. του Δήμου Ελευσίνας - Μαγούλας, την Τετάρτη 18 Απριλίου, θα εγκαινιάσει για τέταρτη χρονιά την ομαδική Εικαστική Έκθεση Δημιουργών Δήμου Ελευσίνας - Μαγούλας. Εικοσι επτά δημιουργοί που ζουν και εμπνέονται από τον τόπο, ως ευαίσθητοι δέκτες, συλλαμβάνουν τη λεπτομέρεια μέσα στο χώρο και την ανάγουν σε συγκινησιακό γεγονός. Ο τόπος, με την ιδιότητα του να συνθέτει στοιχεία της αρχαιότητας πλάι σε σύγχρονα βιομηχανικά κελύφη, σε μια εικονοποιητική μυθοπλασία χωρίς προφανή συνοχή, μας προκαλεί να ανιχνεύσουμε τις ακατάλυτες σχέσεις, τα αδιόρατα νήματα που τον διατρέχουν και συνδέουν κάθε κομμάτι του παρόντος με στοιχεία που υποβάλλουν αφηγήσεις από το παρελθόν,

Με τη σταθερή αξία της ζωγραφικής, αλλά και με τη δυναμική παρουσία της φωτογραφίας, ως κύρια μέσα έκφρασης, οι δημιουργοί απομονώνουν και προβάλλουν σε μεγέθυνση την άποψη τους για το αξιοσημείωτο. Θέματα – θραύσματα του ατομικού και συλλογικού μας «μικρόκοσμου»: η φύση, η ανθρώπινη παρέμβαση, η παράδοση, ο πολιτισμός και τα σημάδια του χρόνου, υπογραμμίζουν το παράδοξο, κεντρίζουν την ευαισθησία, αναμοχλεύουν συναισθήματα, ανιχνεύουν την ομορφιά, ή ίσως και την κρυμμένη ελπίδα σε κάθε γωνιά της πόλης, αλλά και μέσα μας.

Συμμετέχουν: Βούλα Ανδρώνη, Βασίλης Βασιλείου, Εύη Βρυττιά, Γιώργος Γιαννακάκης, Χρυσή Γιωτάκη, Σμαραγδή Δαλιέτου, Κωνσταντίνος Θέος, Κωνσταντίνος Καραδενιζλής, Γιάννης Κληρονόμος, Λέτα Κουτσοχέρα, Ειρήνη Κρούση, Πέτρος Λαζάρου, Μελέτης Λάσκος, Μελέτης Λιάσκος, Χριστόφορος Μαβίδης, Ναταλία Μαντικού, Γιώργος Λαμπαθάκης, Ευτυχία Μαράνη, Πηνελόπη Μαρούγκα, Αγλαΐα Μαυράκη, Χαράλαμπος Μυτιληναίος, Hannie Radstaak, Ζωή Πολυχρόνου, Μαρίνα Τερζή, Ντίνα Τετράδη – Τασογιαννοπούλου, Ιωάννα Τσαχτσιρλή, Κατερίνα Φάνη.Επιμέλεια έκθεσης: Νάντια ΒλαχοπούλουΕΓΚΑΙΝΙΑ : ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012, στις 19:00.

Διάρκεια: 18 έως 29 Απριλίου 2012


Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 10:00 – 14:00

και 17:00 – 21:00 εκτός Δευτέρας.

Πολιτιστικό Κέντρο «Λ. Κανελλόπουλος»

Δραγούμη 37, Παραλία Ελευσίνας.Τηλ.: 210 5544325Λεωφορεία για Ελευσίνα από Πειραιά : 845 | 871

από Ομόνοια - Πλ। Κουμουνδούρου: Α16 | Β16
Πηγή:http://aisxylia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου