Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Οι πολλοί «εαυτοί» απασχολούν τον ζωγράφο Γιάννη Απέργη


To θέμα του «εαυτού», από τα αγαπημένα θέματα των δημιουργών σε όλες τις εποχές, απασχολεί τον ζωγράφο Γιάννη Απέργη.

Οι πολλοί εαυτοί του καθενός, αλλά και η μνήμη, διαποτίζουν τα έργα του, με λάδι, γύρω στα 40 μικρών, μεσαίων και μεγάλων διαστάσεων, σε καμβά, ξύλο και άλλες κατασκευές, τα οποία παρουσιάζει σε ατομική έκθεση στον πολυχώρο «Αγγέλων Βήμα» (Σατωβριάδου 36, πίσω από το Εθνικό Θέατρο), έως τις 26 Φεβρουαρίου।

Ο πολυσύνθετος εαυτός ή οι πολλοί εαυτοί εμφανίζονται άλλοτε σε διπλά πορτρέτα, κομμένα στη μέση, στα οποία μπορεί κανείς να αναγνωρίσει τη δική του μάχη ή τη συμβιωτική σχέση με τον εαυτό του.

Αλλοτε, μέσα σε «ολόκληρους» χαρακτήρες όπου ο θεατής αντικρίζει τον καθρέπτη του κι άλλοτε με μέρη του εαυτού τα οποία «αυτονομούνται» και αποφασίζουν με θράσος να κατοικήσουν μόνα τους σε έναν άλλον ολόκληρο πίνακα.

Γεννημένος στην Αθήνα, το 1965, με καταγωγή από την Τήνο, ο Γιάννης Απέργης σπούδασε χρώμα και οπτική επικοινωνία στη Σχολή Βακαλό. Εργάστηκε στη διαφήμιση, αλλά επέστρεψε στη ζωγραφική.

Είναι μέλος της διαδικτυακής γκαλερί Saatchionline, όπου με την πρώτη του συμμετοχή διακρίθηκε καταλαμβάνοντας τη θέση 120 στο top 300, ανάμεσα σε 25।000 διαγωνιζόμενα έργα απ΄ όλο τον κόσμο.

Πηγή:http://www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου