Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

«Παραμύθια και ψέματα για μεγάλους» στη γκαλερί Ζουμπουλάκη


Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της Τζένης Κωδωνίδου με τίτλο «Παραμύθια και ψέματα για μεγάλους»। Έργα μικρών και μεγάλων διαστάσεων, ζωγραφισμένα με διάφορα υλικά, συνθέτουν τον ονειρικό κόσμο της Τζένης Κωδωνίδου.

Αυτός ο θραυσματικός κόσμος αποτελείται από σύμβολα της σύγχρονης εποχής, ήρωες cartoon, ζώα, ανθρώπινες μορφές που λειτουργούν ως αναφορές παλαιότερης ζωγραφικής (φιγούρες από την πρώιμη αναγέννηση έως το ροκοκό). Το χαρτί της ζωγράφου λειτουργεί σαν ιχνηλάτης, ιστοριών, κόσμων αληθινών και μη. Η ζωγραφική καταφέρνει να ομορφύνει ακόμα και την πιο άσχημη ή παράλογη πλευρά της πραγματικότητας. Η τέχνη της Κωδωνίδου αποτελεί ένα ζωγραφικό κολάζ που προσκαλεί το θεατή να το αποκρυπτογραφήσει και να το ανακαλύψει.

Εγκαίνια Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012, 8.00 μ.μ.
Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20

Πλ. Κολωνακίου 20, 10673, Αθήνα / Τηλ. 2103608278
www.zoumboulakis.gr

Διάρκεια έκθεσης:
12 Ιανουαρίου έως 4 Φεβρουαρίου 2012

Ώρες λειτουργίας: Τρ. – Παρ. 11.00 -15.00
και 17.00–21.00, Σάβ. 11.00 –14.00
Κυριακή & Δευτέρα κλειστά

----------------------------------------------------------

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα:

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών του Α।Π.Θ, με καθηγητή τον Γ. Γκολφίνο, σκηνογραφία με τον Α. Βέττα και χαρακτική με τον Μ. Γιανναδάκη. Αποφοίτησε με άριστα και έχει λάβει υποτροφίες από το Ροταριανό όμιλο Θεσσαλονίκης και το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Ελλάδας. Από το 2005 συμμετέχει σε ομάδα ζωγραφικής εκτέλεσης σκηνικών και σκηνογραφίας. To 2006 έλαβε έπαινο από το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης για ομαδικό έργο, μαζί με τις με Χ. Καραογλάνη και Ε. Μουργιά και από την "4η Biennale φοιτητών" που διεξήχθη στη Κρήτη. Την ίδια χρονιά το Ινστιτούτο Γκαίτε της Θεσσαλονίκης της απένειμε το 1ο βραβείο που έλαβε σε συνεργασία με την Χ. Καραογλάνη. Έχει συμμετάσχει σε ποικίλες ομαδικές εκθέσεις, ενώ αυτή είναι η πρώτη της ατομική.

Πηγή:http://www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου