Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018

Ben Fuog | Soneto

Εγκαίνια: Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου, 20:00 – 23:00 | αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος | Ζωγραφική
Διάρκεια έκθεσης: 13 Σεπτεμβρίου έως 6 Οκτωβρίου


 Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος υποδέχεται τη νέα εικαστική σεζόν με την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Αυστραλού καλλιτέχνη Ben Fuog με τίτλο Soneto”. Τα έργα είναι εμπνευσμένα από προσωπικές εμπειρίες του καλλιτέχνη και αποτυπώνουν στιγμές της καθημερινής του ζωής και του περιβάλλοντος στο οποίο κινείται και δημιουργεί τα τελευταία χρόνια.
Η έκθεση είναι ένα άθροισμα εικόνων που προέκυψαν από τη δεκατετράμηνη παραμονή του Αυστραλού εικαστικού στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Αθήνα. Τα έργα δημιουργήθηκαν ύστερα από παρατήρηση άλλοτε επισταμένη και άλλοτε φευγαλέα - του τόπου που από την πρώτη στιγμή τον “κέρδισε” και του κίνησε το καλλιτεχνικό και προσωπικό του ενδιαφέρον. Κατά τον Ben Fuog, η Ελλάδα είναι μία από τις ομορφότερες χώρες του κόσμου και πολλές από τις εκθέσεις που έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν είναι επικεντρωμένες στις εμπειρίες που απέκτησε εδώ.

ToSoneto” είναι η δεύτερη έκθεση του Ben Fuog στην Αθήνα και η πρώτη από όταν προκρίθηκε στον τελικό του πολύ σημαντικού Blake Prize στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας. Ο Ben έχει επίσης προκριθεί στα ημιτελικά του βραβείου the Doug Moran Portraiture στην Αυστραλία κατά τα τελευταία τρία έτη.
 
O Ben Fuog γεννήθηκε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας και τώρα ζει μεταξύ της Μελβούρνης και της Αθήνας. Σπούδασε Fine Arts (Ζωγραφική) στο RMIT (Royal Melbourne Institute of Technology), Graphic Design στο Swinburne University και Illustration στο Chisholm Institute. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε ατομικές εκθέσεις και ομαδικές εκθέσεις σε πολλές πόλεις της Αυστραλίας, στις ΗΠΑ και την Ελλάδα.


Info:
Αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος
Εγκαίνια: Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018, 20:00-23:00
Διάρκεια: 13 Σεπτεμβρίου –6 Οκτωβρίου
Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11:00-14:30 & 17:30-20:30, Τετάρτη, Σάββατο 11:00-16:00, Κυριακή, Δευτέρα κλειστά
Λεμπέση 4 και Μακρυγιάννη, Ακρόπολη,
www.technohoros.org, info@technohoros.org, τηλ.: 211 1823818

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου