Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2018

Προμηθέας 2.0 ομαδική έκθεση

Την Τρίτη 2 Οκτωβρίου, στις 19:30, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης εγκαινιάζει την ομαδική έκθεση Προμηθέας 2.0. (ζωγραφική, φωτογραφία, γλυπτική, εγκαταστάσεις, νέα μέσα, video art). Οι 35 καλλιτέχνες που συμμετέχουν προσεγγίζουν ερωτήματα και προβληματισμούς, όπως: Πώς ο ποιητικός λόγος συναντιέται με το ψηφίο; Είναι δύναμη απελευθέρωσης ή περιορισμός η ανάπτυξη της τεχνο-επιστήμης; Η επιτάχυνση της διάχυσης της πληροφορίας συμβάλει στην καλύτερη επικοινωνία και την αλληλοκατανόηση; Πώς προσφέρεται η γνώση και το φως; Υπάρχει ο Προμηθέας του σήμερα; Είναι «Δεσμώτης»;Τίνος;

Συμμετέχουν:

Βασιλική Αντωνοπούλου, Κατερίνα Αντωνοπούλου, Χρύσα Βαλσαμάκη, Σίμης Γκατένιο, Νίκος Γιαβρόπουλος, Δήμητρα Δημοπούλου, Αγγελική Δουβέρη, Μιχάλης Καλλιμόπουλος,Εύα Καλογηροπούλου, Νατάσσα Κοτσάμπαση, Μάρω Κουρή, Δήμητρα Κουστερίδου, Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, Μαρίνα Μαλτέζου, Αντρέας Μαράτος, Αναστάσης Παναγής Μελέτης, Αίμη Μελετίου, Ελένη Μουζακίτη, Νίκος Μόσχος, Μάρια Μπαχά, Στράτος Μπιχάκης, Μάρκος Μπλάτσιος, Ισμήνη Μπονάτσου, Κώστας Ντάφλος, Αγγελική Ξηρόκωστα, Νίκος Παπαδημητρίου, Αφροδίτη Παπαδουλή, Μαρία Πάστρα, Μάριος Παύλου, ΆνταΠετρανάκη, Μαρία Σεβαστάκη, Φοίβος Σοφοικίτης, Μάρθα Τσιάρα, Βούλα Φερεντίνου, Θοδωρής Χρυσικός.

H ιστορικός τέχνης Νικόλ Λεβέντη σχολιάζει στον κατάλογο της έκθεσης: «Ξεκινώντας από τη φωτιά ως αρχετυπικό σύμβολο του πολιτισμού, οι καλλιτέχνες προσεγγίζουν το θέμα αναζητώντας σύγχρονες, προμηθεϊκής φύσης φιγούρες ή νοήματα συχνά στην εποχή του διαδικτύου. Μέσα από τα έργα τους προκύπτουν ζητήματα επανάστασης, ελευθερίας, αυτοτιμωρίας και αυτοκαταστροφής, γνώσης και [υπέρ]πληροφόρησης, διαχείρισης της τεχνολογίας και του διαδικτύου».

Επιμέλεια: Καλλιόπη Λιαδή, καλλιτεχνική σύμβουλος του Προγράμματος.

Διάρκεια: Τρίτη 2 - Πέμπτη 18 Οκτωβρίου

Ημέρες και ώρες λειτουργίας:
Καθημερινά (και Σαββατοκύριακα) 18:00-22:00.*

Η έκθεση Προμηθέας 2.0 εντάσσεται στο Kαλλιτεχνικό και Ερευνητικό Πρόγραμμα Tragedy 2.0_Athens 2018. Αποτελεί μέρος των δράσεων του Θεσμού «Αρχαίο Δράμα: Διεπιστημονικές και Δια-καλλιτεχνικές Προσεγγίσεις» που επιχειρεί «παράδοξες» συνέργειες τεχνών και επιστήμης, στοχεύοντας να ενδυναμώσει και να εμπλουτίσει την σύγχρονη πρόσληψη του Αρχαίου Δράματος, μέσα από τις εικαστικές και παραστατικές τέχνες στον 21ο αιώνα.

Η φετινή διοργάνωση, στο πλαίσιο της Πράξης «Καθιέρωση και Προβολή Διεθνών Θεσμών Σύγχρονου Πολιτισμού στην Αττική» που σχεδίασε και υλοποιεί το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, έχει ως τίτλο «Αρχαίο Δράμα και Ψηφιακή Εποχή».

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου:
Συμμετοχή στη Νύχτα Πολιτισμού του Athens Culture Netμε δράσεις έως τις 02.00 της επομένης.

*5 Οκτωβρίου - Νύχτα Πολιτισμού

Η έκθεση Προμηθέας 2.0 έχει ενταχθεί στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου στη Νύχτα Πολιτισμού του Athens Culture Net, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 - Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του Δήμου Αθηναίων.

Τη συγκεκριμένη βραδιά,η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό μέχρι τις 02:00 της επομένης.Συμμετέχοντες καλλιτέχνες θα είναι παρόντες από τις 22:00 ως 24:00 για να μιλήσουν με τους επισκέπτες για το έργο τους.
Θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες δράσεις:
22:00 " N0de" - Οπτικοακουστική εγκατάσταση-παρουσίαση του Στράτου Μπιχάκη - Αίθουσα: Blackbox
24:00 "Με αφορμή τον Προμηθέα" - Μεταμεσονύκτια δημιουργική περιήγηση στην έκθεση από την ιστορικό τέχνης Νικόλ Λεβέντη και την επιμελήτρια της έκθεσης Καλλιόπη Λιαδή.

Πηγή:
Michael Cacoyannis Foundation: Cultural Centre promoting outstanding performing arts: Theatre/Dance/Film/Music/Art www.mcf.gr

206 Piraeus str - Πειραιώς 206
Ταύρος Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου