Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Συνύπαρξη - Άννυ Ψάρρα



Ψηφιδωτό-Ζωγραφική- Αναγλυφότητα συμπορεύονται αρμονικά στα έργα που παρουσιάζει η Άννυ Ψάρρα, σε μια αέναη διαδρομή από το χθες στο σήμερα, με έναν πλούτο θεμάτων, χρωμάτων και ενθέσεων που ανακαλούν μνήμες και διεγείρουν αισθήσεις αποπνέοντας αξίες και μυρωδιές Ελλάδας.

Φύση-Σύμβολα-Μορφές-Πρόσωπα, προβάλουν αυθόρμητα και συνυπάρχουν στο κάδρο, με διακριτά όρια, διαχειρίζονται με μέτρο τα υλικά: χρώμα, άμμο, ψηφίδα ,ξύλο, ύφασμα, παραπέμποντας σε συνύπαρξη ειρηνική- αλληλέγγυα- ελπιδοφόρα και εν τέλει Δημοκρατική.

Στο γκρίζο της εποχής αντιπαρατίθενται διαχρονικά σύμβολα, καθαρές φόρμες, μικτές τεχνικές, χρωματικές εντάσεις που λειτουργούν ως εφόδια του θεατή ο οποίος καλείται σε ένα ταξίδι, στον κόσμο της Άννυς, γεμάτο θύμηση, αναζήτηση και τελικά υπέρβαση σε ένα απαιτητικό σήμερα που δηλώνει ότι όσο υπάρχουν κάποιοι που επιμένουν να εκφράζουν την ψυχή τους στα έργα τους υπάρχει ελπίδα ότι οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να ονειρεύονται.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 8μ.μ.

Την έκθεση θα προλογίσουν ο κ. Αντώνης Καρακωνσταντάκης, εικαστικός και ο κ. Στέλιος Ελληνιάδης, δημοσιογράφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου