Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Συνομιλήστε με τον Καβάφη και σπάστε τα "Τείχη"


Οι Εικαστικοί Διάλογοι 2013 σπάνε τα «τείχη» και μεταμορφώνουν το Πάρκο Αναψυχής της Ακαδημίας Πλάτωνος σε ιδανικό εκθεσιακό χώρο για έργα εμπνευσμένα από τον σπουδαίο Έλληνα ποιητή Κ.Π. Καβάφη.

Πιο συγκεκριμένα, σε διάλογο με ψηφιακά έργα τέχνης που έχουν ως αφετηρία την ποίηση του Κ.Π. Καβάφη καλούνται να έρθουν οι Αθηναίοι στους φετινούς Εικαστικούς Διαλόγους που για τρίτη χρονιά διοργανώνει η Στέγγη Γραμμάτων και Τεχνών.

 Δέκα σύγχρονοι εικαστικοί καλλιτέχνες προσκλήθηκαν να δημιουργήσουν, μέσω της χρήσης νέων τεχνολογιών (προβολές βίντεο, ηλεκτρονικών εικόνων ή φωτογραφιών, animation κ.λπ.) νέα, εντελώς πρωτότυπα έργα, με αφορμή την έκθεση, τα οποία παρουσιάζονται μέσα σε ειδικές αρχιτεκτονικές κατασκευές.

Με επιδίωξη τη δημιουργία ενός διαλόγου ανάμεσα σε Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, και ταυτόχρονα με σεβασμό απέναντι στον κοσμοπολιτικό χαρακτήρα της ζωής και του έργου του ποιητή, στους εικαστικούς που συμμετέχουν εφέτος στη δράση συγκαταλέγονται τρεις ξένοι και αρκετοί Έλληνες που είναι μόνιμα εγκατεστημένοι στο εξωτερικό.

Οι Εικαστικοί Διάλογοι 2013 προσκαλούν τους Αθηναίους σε ένα περίπατο μέσα στο Πάρκο Αναψυχής της Ακαδημίας Πλάτωνος. Η περιήγηση στο Πάρκο γίνεται ταξίδι ανάμεσα σε έργα σύγχρονων Ελλήνων και ξένων εικαστικών, που πραγματεύονται την παρουσία της αρχαίας ελληνικής σκέψης στο έργο του Κ. Π. Καβάφη.

 Αναλυτικά, θα παρουσιαστούν τα έργα:
Αθανάσιος Αργιανάς, Πίννα
Μαρία Βαρελά, Και τόση έντασις σ' ελληνική φρασιολογία
Γιάννης Θεοδωρόπουλος, Αντιόχεια
Rick Myers, Ενώπιον του αγάλματος του Ενδυμίωνος
Θοδωρής Προδρομίδης, Προς την Τράπεζα του Μέλλοντος
Έρικα Σκούρτη, Aπ' τον Καιρό
Γιώργος Ταξιαρχόπουλος, Χρησμός
Joana Hadjithomas – Khalil Joreige , Την εμορφιά έτσι πολύ ατένισα
Μαριάννα Χριστοφίδου, Εδώ ας σταθώ
Βασίλης Ψαρράς, Αστικό Φωτοστέφανο
iNFO:
Που: Πάρκο Αναψυχής Ακαδημίας Πλάτωνος
Επιμέλεια: Μαριλένα B. Καρρά
Διάρκεια έκθεσης: 7 Νοεμβρίου 2013 – 7 Ιανουαρίου 2014
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 12.00-18.00
Είσοδος δωρεάν
Πηγή:http://www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου