Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

γιώργος ΤΣΑΚΙΡΗΣ + έλλη ΧΡΥΣΙΔΟΥ | Όλα στο Κόκκινο


«… Αν κάποιος έχει μπροστά του τη μορφή ενός στερεού αντικειμένου, ο Γιώργος Τσακίρης μπορεί να το φανταστεί ως ένα τυχαίο σχηματισμένο σώμα από σωστά πλεγμένες κόκκινες κλώστες, μέχρι να γεννηθεί χώρος και το αντικείμενο να λειτουργήσει ως χρηστικό εργαλείο-αργαλειός. Αν εμβαθύνει κάποιος σ’ αυτό, μπορεί να δει ως μορφές μιας κλάσης σωμάτων τις κατοικίες ζώων ή ανθρώπων. Τις μορφές μιας άλλης κλάσης, ως προπλάσματα χωρικών τοπίων. Αυτά είναι οι ανυποχώρητοι θαρραλέοι τόποι της Έλλης Χρυσίδου, αιματωμένοι, ξέσαρκοι στο χρόνο, μέχρι εκεί που μπορεί να δοθεί νόημα σε μια δίχως νόημα μορφή.
Στα χαρτιά της Χρυσίδου και στους αργαλειούς του Τσακίρη, συναντιούνται η ομοιοχρωμία συνειρμών του κόκκινου, του πάθους, του θανάτου, της παπαρούνας, του σταυρού και της ημισελήνου…»

 Χάρης Κοντοσφύρης Αλληλεπιδραστής / gestalter

 Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου και ώρα 20:00 εγκαινιάζεται η έκθεση ζωγραφικής – γλυπτικής των Θεσσαλονικιών καλλιτεχνών Γιώργου Τσακίρη και Έλλης Χρυσίδου με αλληλεπιδραστή το Χάρη Κοντοσφύρη.

 Ο Γιώργος Τσακίρης γεννήθηκε στα Γιαννιτσά το 1955. Σπούδασε ανώτερα ηλεκτρονικά και σε συνέχεια στη Σχολή Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας ζωγραφική με καθηγητή τον Farulli και χαρακτική με καθηγητή τον Vizzano.
 Είναι αναπληρωτής καθηγητής στη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Έχει στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 ατομικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό και συμμετοχή σε πληθώρα ομαδικών εκθέσεων σε αίθουσες τέχνης, ιδρύματα και μουσεία εντός και εκτός Ελλάδος.

 Η Έλλη Χρυσίδου γεννήθηκε το 1956. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών της Νανσύ στην Γαλλία. Από το 1991 μέχρι το 2006 υπήρξε καθηγήτρια στη Σχολή Καλών Τεχνών St Etienne της Γαλλίας. Στη Θεσσαλονίκη συνεργάζεται με τη γκαλερί “Lola Nikolaou”. Στη Γαλλία διατηρεί συνεργασία με τη γκαλερί ''Depardieu'' στη Nίκαια και την Αίθουσα Τέχνης ''Talents video'' στο Παρίσι.
 Έχει στο ενεργητικό της 12 ατομικές εκθέσεις σε Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία, Γεωργία, Ουζμπεκιστάν, Βουλγαρία, Κριμαία και Βραζιλία και συμμετοχή σε πληθώρα ομαδικών εκθέσεων σε αίθουσες τέχνης, ιδρύματα και μουσεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη γκαλερί «Λόλα Νικολάου» της Θεσσαλονίκης.
 Τη βραδιά των εγκαινίων θα συνοδέψουν τα εξαιρετικά κρασιά του κτήματος Μίγας Δημήτρης.

Διάρκεια έκθεσης: 20 Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου 2013

 Ημέρες και ώρες λειτουργίας:
 Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 11:00 – 14:30 & 17:30 – 20:30
 Τετάρτη, Σάββατο: 11:00 – 16:00
 Κυριακή 15 Δεκεμβρίου: 11:00-15:00
Κυριακή, Δευτέρα: Μόνο με τηλεφωνικό ραντεβού

 Αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος Λεμπέση 4 & Μακρυγιάννη 117 42, Αθήνα
 Μετρό Ακρόπολη
 Τηλέφωνο 211 182 38 18
 www.technohoros.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου