Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

«Και τώρα τι;» H 4η Μπιενάλε της Αθήνας στην Σοφοκλέους


«Και τώρα τι;» Το καίριο ερώτημα θέτει εν μέσω κρίσης και προβληματισμού για το αύριο η 4η Μπιενάλε της Αθήνας, που από τις 29 Σεπτεμβρίου έως την 1η Δεκεμβρίου θα επιστρατεύσει εκείνες τις εικαστικές και δημιουργικές δυνάμεις οι οποίες θα συμβάλουν σε «μια στάση κριτική και επίκαιρη, έτοιμη να επανεξετάσει παρελθούσες στρατηγικές της τέχνης και της ζωής, να αποδομήσει κυρίαρχους μύθους και να ανακαλύψει καινούργιες, λειτουργικές προσεγγίσεις και συμπεριφορές».
Ετσι συμβολικά ο κύριος χώρος της Μπιενάλε θα είναι το πρώην Χρηματιστήριο Αθηνών, στην οδό Σοφοκλέους, όπου θα αναπτυχθεί η κεντρική έκθεση με τίτλο «Αgora». Για την παραγωγή της έκθεσης θα εφαρμοστεί ένα συνεργατικό μοντέλο, από καλλιτέχνες, επιμελητές, θεωρητικούς και επαγγελματίες από τον χώρο της δημιουργίας.
Οι διοργανωτές αντιμετωπίζουν την «Αgora» σαν ένα συλλογικό πείραμα, το αποτέλεσμα μιας διαδικασίας ζυμώσεων μεταξύ επαγγελματιών με διαφορετικό υπόβαθρο.
Οσο για το εμβληματικό κτίριο του πρώην Χρηματιστηρίου, αυτό προσφέρεται ως ιδανικό σκηνικό «για κριτική και για ριζικό επαναπροσδιορισμό στον τρόπο σκέψης».
Το πρόγραμμα της «Agora» θα είναι πολυσυλλεκτικό, καθώς θα περιλαμβάνει έργα τέχνης, συνεργατικές εκδηλώσεις, περφόρμανς, συζητήσεις, προβολές ταινιών, εργαστήρια και εκπαιδευτικά προγράμματα, ενώ θα αξιοποιήσει και τις δυνατότητες του Διαδικτύου. Μεγάλη σημασία δίνεται στη συμμετοχή του κοινού.

Πηγή: http://www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου