Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Νυχτερινή βάρδια» του Άρη Λυχναρά στο Hellas Liberty


Σήμερα Πέμπτη 23 Μαϊου 2013, στις 7.30μ.μ., πάνω στο ιστορικό πλοίο Ηellas Liberty θα εγκαινιαστεί η έκθεση φωτογραφίας του Άρη Λυχναρά με τίτλο: «Νυχτερινή βάρδια».
Μια έκθεση φωτογραφίας που παρουσιάζεται μέσα στα αμπάρια ενός ιστορικού πλοίου, το οποίο αποτελεί το πρώτο έκθεμα της "Πολιτιστικής Ακτής" του Πειραιά, με ευθύνη του ΟΛΠ.
Το Hellas Liberty είναι ένα από τα τρία πλοία τέτοιου τύπου που έχουν διατηρηθεί ως μουσεία στον κόσμο. Στους χώρους που κάποτε ήταν γεμάτοι φορτίο για τις ανάγκες των συμμάχων στο Β' Παγκόσμιο πόλεμο, και γεμάτο με μνήμες του πολέμου, όταν χρησιμοποιήθηκε για την πόντιση αγωγού πετρελαίου στο στενό της Μάγχης μετά την απόβαση της Νορμανδίας, από τις 23 Μαϊου παρουσιάζεται η δεύτερη κατά σειρά ατομική έκθεση του Άρη Λυχναρά, μετά την έκθεση 140° στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, το 2009
 «Νυχτερινή βάρδια», ο Πειραιάς της βάρδιας, της βάρδιας της νυχτερινής που φιλοξενείται μέσα σ' ένα μονίμως αραγμένο πλοίο. Σ' ένα πλοίο ιστορικό που κάποτε μετέφερε την "ελευθερία" στην Ευρώπη σε καιρό πολέμου. Αυτό το πλοίο, αν και σταματημένο γίνεται σήμερα ένας πυρήνας, ένα όχημα μεταφοράς ιδεών, συνύπαρξης και διαλόγου. Ένα διαφορετικό σημείο θέασης του παρόντος μέσα από το παρελθόν. Αυτό που κάποτε μετέφερε ελπίδα για ζωή σήμερα αν και στάσιμο μεταφέρει ιδέες κι εμπνέει τον Άρη Λυχναρά.

Μας καλεί να δούμε με τις φωτογραφίες του τον Πειραιά τη νύχτα. Να δούμε τη στάσιμη πλευρά του. Χαρακτηριστικά σημεία της ακτογραμμής το βράδυ, που στέκουν πάντα εκεί για το καλωσόρισμα ή για τον αποχωρισμό, σε αντίθεση με τη συνεχή κίνηση επιβατών και πλοίων.
Info:
Νυχτερινή βάρδια
Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του ΟΛΠ
Διάρκεια έκθεσης: 23 Μαϊου - 30 Ιουνίου 2013.
Πηγή: http://www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου