Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Έκθεση γλυπτικής αφιερωμένη στην Άνδρο


Το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή συμμετέχει στο αφιέρωμα για την Άνδρο που διοργανώνει ο Δήμος Άνδρου στο Golden Hall, με μια έκθεση γλυπτικής από τη μόνιμη συλλογή του, με τίτλο «Διαδρομές στη γλυπτική του 20ου αιώνα».
Στην πρόσκληση του δημάρχου της Άνδρου να συμμετέχει το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή σε μια πολιτιστική παρουσία του νησιού στο Golden Hall με τη συμμετοχή όλων των πολιτιστικών φορέων της Άνδρου, το Ίδρυμά μας ανταποκρίνεται προτείνοντας τη συμμετοχή του με τον εξής τρόπο.
1) Παρουσίαση της εκθεσιακής και εκδοτικής του δραστηριότητας καθόλη τη διάρκεια της τριακοντατετραετούς του πορείας, με φωτογραφίες και video.

2) Παρουσίαση γλυπτών από τη μόνιμη Συλλογή του Ιδρύματος, με έργα μικρών διαστάσεων, διακεκριμένων ονομάτων, υπό τον τίτλο “Διαδρομές στη Γλυπτική του 20ου αιώνα”.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Auguste Rodin, César, Giorgio de Chirico, Barbara Hepworth, Igor Mitoraj, Germaine Richier, Μιχάλης Τόμπρος, Γιώργος Ζογγολόπουλος, Τάκης, Μαρίνα Καρέλλα.
Το σκεπτικό αυτού του αφιερώματος είναι να προσφέρει στον επισκέπτη μια συνοπτική εικόνα της γλυπτικής σήμερα, η οποία από την αρχή του περασμένου αιώνα άρχισε να υπεκφεύγει της στατικής αδράνειας για να ακολουθήσει το δρόμο της οριστικής απεξάρτησης από τα ακαδημαϊκά ιδεώδη και την εξιδανίκευση της φόρμας. Η γλυπτική όπως και η ζωγραφική, αλληλέγγυα με τα κινήματα ιδεών της εποχής, ήταν ανάγκη να απαγκιστρωθεί από το αισθητικό αποτέλεσμα και να ακολουθήσει το δρόμο μιας στοχαστικής περιπέτειας. Σε άμεση συνάρτηση με το χώρο και τη δεδομένη ιστορική συγκυρία, έπρεπε να γίνει φορέας ενός πιστεύω και μιας κοινωνικής πραγματικότητας.

Διάρκεια έκθεσης: 17 Μαΐου - 1 Ιουνίου 2013
Golden Hall, Κηφισίας 37Α, Μαρούσι (1ος όρ.)
Ώρες λειτουργίας: Δ - Π: 11:00 - 21:00 , Σ: 11:00 - 20:00, Κ: κλειστά
Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, Τηλ.: 210 7252895 – 6
Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Άνδρος, Τηλ. 22820 22444, Fax: 22820 22490

Site: www.goulandris.gr / www.moca-andros.gr
Facebook: pages/MOCA-Museum-of-Contemporary-Art-Andros
https://twitter.com/BEGoulandris
 
 Πηγή:http://www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου