Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Η τρισδιάστατη ψευδαίσθηση μιας θλιβερής πραγματικότητας


Σε ένα κατακερματισμένο τοπίο ψυχολογικού ρεαλισμού, η απτή και πολυδιάστατη οικονομική κρίση εισέρχεται στις τρεις διαστάσεις της τέχνης, ακολουθώντας τους κανόνες της οφθαλμαπάτης, για να αποτυπώσει τη θλιβερή ασυμμετρία της πραγματικότητάς μας.
Εκφράζοντας μέσα από τα έργα του το πώς βιώνει την έννοια της κρίσης, ο ζωγράφος Αχιλλέας Δρούγκας παρουσιάζει τη νέα του ατομική έκθεση, με τίτλο «Τρίτη Διάσταση», η οποία μεταφέρεται στον χώρο τέχνης Εικαστικός Κύκλος της οδού Καρνεάδου και θα διαρκέσει έως τις 27 Απριλίου.
Χρησιμοποιώντας αριστοτεχνικά την οπτική ψευδαίσθηση, ο Αχιλλέας Δρούγκας παρουσιάζει σε αυτήν τη νέα τολμηρή ενότητα έργων ψαλιδισμένους πίνακες, σκισμένες καρτ ποσταλ, γυρτές ανθογραφίες που έφυγαν από το καρφί τους και θες να τις ισιώσεις και απειλούμενα τοπία, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τα συναισθήματά του για την κρίση, μέσα από έναν ζωγραφικό ψυχολογικό ρεαλισμό.
Όπως σημειώνει για τα έργα ο ιστορικός τέχνης Γιάννης Κολοκοτρώνης: «Αυτά δεν είναι απλά εντυπωσιακά παιχνίδια οπτικής αποπλάνησης, αλλά και μια συνειρμική αντίδραση στα προβλήματα καθημερινότητας μέσα στην τετραετία της οικονομικής κρίσης. Και εκείνο που πρέπει να εκτιμήσουμε στη νέα ενότητα του Δρούγκα είναι ότι κοντά στην ελευθερία, που του δίνει η μαστοριά να ζωγραφίζει τις σχέσεις μορφής και ύλης, καθρεφτίζει απροσδόκητα συναισθήματα και ενστικτώδεις εντυπώσεις για τις σχέσεις και τις έννοιες των αντικειμένων».


 Πληροφορίες
Χώρος Τέχνης Εικαστικός Κύκλος, Καρνεάδου 20 – Κολωνάκι, τηλ.: 210 7291642. Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη, Σάββατο: 10.00 - 15.00, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 10.00 - 14.00 και 17.30 - 20.30, Δευτέρα: κλειστά.
Πηγή: http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου