Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Φωτογραφικό ταξίδι από το Ρίο μέχρι τη Νέα Υόρκη


«Αν ήμουν δέντρο, θα είχα τις ρίζες μου στο Ρίο... και τα κλαδιά μου στη Νέα Υόρκη». Ετσι τιτλοφορεί τη 13η ατομική της έκθεση φωτογραφίας η Τίτα Μπονάτσου, στην γκαλερί «Cube» (Μιαούλη 39, Πειραιάς), από αύριο έως τις 2 Μαρτίου.
Η έκθεση παρουσιάζει ένα φωτογραφικό οδοιπορικό της καλλιτέχνιδας με αφετηρία το Ρίο και κατάληξη τη Νέα Υόρκη, και βέβαια σταθμούς σε ενδιάμεσες πόλεις.
Για την Μπονάτσου, αφετηρία είναι και η μνήμη, τα αρώματα της φύσης και του καλοκαιριού και περνά στο Ρίο. Το χρώμα, το φως και ο χρόνος ορίζουν τις επιλογές της. Τη σαγηνεύει αυτό που είναι εγκλεισμένο «στον αόρατο καθημερινό μας κόσμο», το οποίο αποδίδει στις φωτογραφίες της με φωτοσκιάσεις.
Δεν καταγράφει τοπία, αλλά «μέσα από την προσωποποίηση της φύσης, επιθυμεί να επικοινωνήσει την άρρηκτη σχέση που δημιουργεί το άτομο με τις ρίζες του, τη γενέτειρα, την πατρίδα του».
 Πηγή:http://www.e-go.gr

4 σχόλια:

  1. Je me sens un peu comme ça... Un pied ici, un pied ailleurs... mais bien là! aujourd'hui !
    Jolie publication.
    Gros bisous.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χωρίς να ξέρω περισσότερα για την καλλιτέχνιδα και μόνο από αυτό που βλέπω, εύχομαι να έχει καλή επιτυχία στην έκθεση της.Θ΄αναζητήσω εννοείται περισσότερες πληροφορίες για το έργο της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση.
    Έχουμε καιρό μέχρι τον Μάρτιο να την δούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή