Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2019

4ο Φεστιβάλ Εφαρμοσμένων Τεχνών

4o Φεστιβάλ Εφαρμοσμένων Τεχνών

​«Δώσε κι ΕΣΥ τη γραμμή σου»

​28 και 29 Σεπτεμβρίου 2019
Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης

Το Φεστιβάλ Εφαρμοσμένων Τεχνών μετράει ήδη 3 χρόνια πετυχημένης πορείας με εκθέσεις, παρουσιάσεις, προβολές, masterclasses και workshops γύρω από αυτό που ήταν και παραμένει ο κεντρικός του άξονας: το σχέδιο, το σκίτσο και η εικόνα.

Καλλιτέχνες από όλο το φάσμα των εφαρμοσμένων τεχνών (εικονογράφηση, κόμικς, καρικατούρα, αυτοεκδόσεις fanzine, graffiti, βιομηχανικό σχέδιο, φωτογραφία, video games, γραφιστική, ζωγραφική, animation) συναντήθηκαν, αντάλλαξαν απόψεις και είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν τις εμπειρίες τους. Σε αυτό το πλαίσιο δημιουργήθηκαν συνεργασίες που έδωσαν το βήμα στους νεώτερους και έμπνευση στους παλαιότερους για να συνεχίσουν να δημιουργούν.

​Η πολυφωνία συνεχίζει να αποτελεί δομικό συστατικό της τέχνης και είναι δικαίωμα κάθε καλλιτέχνη να μπορεί να αρθρώσει τη δική του φωνή ή καλύτερα, στην περίπτωσή μας, να χαράξει τη δική του «γραμμή». Το 4o Φεστιβάλ Εφαρμοσμένων Τεχνών έχει λοιπόν ακριβώς αυτόν τον στόχο: να δώσει το βήμα σε αυτούς που η φωνή τους ακούγεται λιγότερο συχνά.

​Στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2019, οι πόρτες του νεοκλασικού κτιρίου επί της οδού Θήρας θα ανοίξουν για να υποδεχτούν εκθέσεις ζωγραφικής κρατουμένων αντρών, δημιουργίες της LGBTQ κοινότητας και έργα τέχνης προσφύγων καλλιτεχνών. Φυσικά το παρών θα δώσουν όπως πάντα και οι βετεράνοι δημιουργοί των οποίων η συμβολή παραμένει ιδιαίτερα πολύτιμη, ειδικά στους νεώτερους. Τέλος, όπως κάθε χρόνο, οι σπουδαστές του Κέντρου Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης θα εκθέσουν τις προσωπικές τους δημιουργίες και φυσικά δεν θα λείπουν τα workshops, τα masterclasses αλλά και οι εκπλήξεις!

Σας περιμένουμε στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2019 για να ενώσουμε όλοι τις γραμμές μας στη μεγάλη γιορτή του σχεδίου, του σκίτσου και της εικόνας!

​Είσοδος Ελεύθερη

​Διεύθυνση: Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης
Θήρας 19, Πλατεία Αμερικής


Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2108665611

​Email: appliedartsfestival@gmail.com


 Site:www.appliedartsfestival.gr

Facebook: appliedartsfestival

Instagram: ornerakisart

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου