Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2019

«Οι άνθρωποι του Δεσποτικού», έκθεση φωτογραφίας της Μαίρης Χατζάκη (11 Φεβρουαρίου - 2 Μαρτίου 2019)

Η Μαίρη Χατζάκη παρουσιάζει φωτογραφικές καταγραφές των μαρμαρογλυπτών κατά την ώρα εργασίας για την αποκατάσταση των αρχαίων μνημείων στη νησίδα Δεσποτικό, δίπλα στην Αντίπαρο όπου, όπως αποκαλύπτουν οι ανασκαφές, βρίσκονται τα ερείπια ιερού με πανελλήνια ακτινοβολία στον αρχαίο κόσμο. Η επιμελήτρια της έκθεσης, Λουΐζα Καραπιδάκη, σημειώνει χαρακτηριστικά: «Οι φωτογραφικές αποτυπώσεις της Χατζάκη εξυμνούν την υλική και την άυλη πλευρά του έργου των ανθρώπων. Ως δείγματα καταγραφικής φωτογραφίας επιδιώκουν να φωτίσουν για τον θεατή αθέατες και άγνωστες πλευρές ενός επίμοχθου και σχεδόν ασύλληπτου έργου, αυτού της αποκατάστασης ενός αρχαίου μνημείου».
Τα εγκαίνια πλαισιώνει διάλεξη του Γιάννου Κουράγιου, Αρχαιολόγου Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, Υπουργείου Πολιτισμού και Διευθυντή Ανασκαφής Δεσποτικού Αντιπάρου.
Μετά τα εγκαίνια στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, η έκθεση θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ για να παρουσιαστεί στο Ελληνικό Προξενείο της Νέας Υόρκης στις 10/10/2019. Ο κατάλογος που συνοδεύει τις δύο εκθέσεις εκδίδεται από τον Εκδοτικό Οίκο Μέλισσα με την ευγενική αρωγή του Κοινωφελούς Ιδρύματος Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.).
Η έκθεση διοργανώνεται από το Hellenic American College/ Hellenic American University σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Διεθνές Σωματείο Φωτογραφίας και Τέχνης Αντιπάρου.


Πληροφορίες

Χώρος διεξαγωγής: Γκαλερί Χατζηκυριάκος-Γκίκας Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι
Ημερομηνία έναρξης: 11/02/2019
Ημερομηνία λήξης: 02/03/2019
Εγκαίνια: Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019, 19:00
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή: 12:00-21:00, Σάββατο: 10:30-14:30 & Κυριακή: κλειστά
Εισιτήριο: Είσοδος ελεύθερη
Εικόνα: «Οι άνθρωποι του Δεσποτικού», έκθεση φωτογραφίας της Μαίρης Χατζάκη
Πηγή: http://www.haec.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου