Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

SOLO PAINTING EXHIΒΙΤΙΟΝ «Naked Corpus» BRANCO POPOVIC MILES

Το ΒΟΟΖΕ υποδέχεται την ατομική έκθεση ζωγραφικής [ακουαρέλα], του BRANCO POPOVIC MILES [Μπράνκο Πόποβιτς Μάιλς] με τίτλο «Naked Corpus». Η έκθεση εγκαινιάζεται την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018 στις 20:00

Ο Branko Popovic Miles άφησε την ζωγραφική να οδηγήσει την ζωή του και δεν το έχει μετανιώσει ούτε μια στιγμή.
Από πολύ νωρίς εξειδικεύτηκε στην ακουαρέλα [υδατογραφία], φτάνοντας μέσω της τεχνικής αραίωσης, να αποδίδει τη διαφάνεια και τη ρευστότητα του φωτός, βάση της οποίας αλλάζει την ποιότητα και την ένταση του χρώματος στα έργα του.
Η απελευθερωμένη φόρμα αποτελεί το χαρακτηριστικό του γνώρισμα, που λειτουργεί σαν μια τελετουργία μιας χορογραφίας, μιας μουσικής σύνθεσης σε διαρκή αναζήτηση. Αρκείται και αρέσκεται σε μικρές και μεσαίες επιφάνειες τις οποίες καλύπτει με λεπτές ανάλαφρες - πινελιές, δίνοντας αέναη κίνηση και ονειρική πνοή στα έργα του.

Μέσα από πηγαία βιώματα που συντελούν σε πολλαπλά ερεθίσματα ήρεμης χρωματικής τονικότητας, "σμιλεύουν την φαντασίωση", αγγίζουν και επιφέρουν συνειρμούς σαγήνης και εικόνες οικείες-γνώριμες σε "πρώτο πρόσωπο" στον καθένα. Όπως λέει ο ίδιος, ένας πίνακας ποτέ δεν τελειώνει στο τελάρο. Το θέμα φεύγει προς τα έξω, πάει στη ζωή. 



Η έκθεση συγκεντρώνει έργα από την πολυετή δημιουργική πορεία του, επικεντρώνοντας στην συγκεκριμένη ανθρωποκεντρική θεματική. Τα έργα που εκθέτονται στο Booze [:BaseGALLERY] αποπνέουν ευαισθησία, θέρμη, μα την ίδια στιγμή και ελαφρότητα, καθαρότητα, που φαντάζει να φλερτάρουν... με ερωτική διάθεση! Μια συλλογή εμπνευσμένη από γυμνά κορμιά, που αποθεώνουν, εξυμνούν την ομορφιά, την ζωή και την μαγική - σύμφωνα με τον ίδιο τον ζωγράφο - την γοητευτική τέχνη της ακουαρέλας με συναισθηματικές αλλά και αισθητικές αξίες.  

Αλέξανδρος Σωματαρίδης _ δημοσιογράφος

INFO_  brankopopovicmiles@gmail.com







 
Εγκαίνια: 9/03/2018  | 20:00
Διάρκεια: 9/03 - 25/03/2018 
Ώρες λειτουργίας: 11:00 – 21:00
:BaseGALLERY
Ελεύθερη είσοδος
 
Booze Cooperativa
Kolokotroni 57 , Athens, 10560
2114053733
booze.crossteam@gmail.com
www.boozecooperativa.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου