Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

2nd Art Thessaloniki 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ARTThessaloniki 2017
Αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος
Booth 14



Εγκαίνια: Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017, 17:00 – 22:00
Διάρκεια: 23 έως 26 Νοεμβρίου 2017

Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος της Ακρόπολης, το Νοέμβριο, ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη! Για πρώτη χρονιά, από τις 23 μέχρι και τις 26 Νοεμβρίου, ο Τεχνοχώρος συμμετέχει στην ARTThessaloniki 2017, την καινούργια art fair που γεννήθηκε πέρσι στην καρδιά της συμπρωτεύουσας.
Έχοντας στη διάθεσή του ένα δίχωρο περίπτερο (Booth 14) και 5 εξαιρετικούς καλλιτέχνες στις «αποσκευές» του, ο Τεχνοχώρος, θα δημιουργήσει δύο διαφορετικά και πολύ ενδιαφέροντα εικαστικά περιβάλλοντα, έτοιμα να υποδεχτούν το κοινό της Θεσσαλονίκης.
Στο ένα τμήμα, ο Βασίλης Καρακατσάνης, με ατομική παρουσίαση της τελευταίας του δουλειάς, μας προσκαλεί να επιβιβαστούμε στα «μαγικά» χαλιά του για να μας ταξιδέψει στη Βηρυτό, και να μας αφηγηθεί την ιστορία της «ιδιόρρυθμης» οικογένειας Abd Al Aziz. Με τα πολύχρωμα έργα του και με υλικά το ύφασμα, τον καμβά και τα ακρυλικά, ο Βασίλης Καρακατσάνης μας μιλά για πόλεις και ανθρώπους της Μεσογείου και μας εισάγει στο θέμα που τον έχει απασχολήσει εικαστικά για περισσότερα από 25 χρόνια.
Στο δεύτερο χώρο, μία ομαδική έκθεση των Γιώργου Κυπρή, Σαράντη Γκάγκα, Αφροδίτης Γκρίζη και Θωμά Μακινατζή, συνθέτει ένα μωσαϊκό ζωγραφικής και γλυπτικής, που μας περιάγει από το βυθό της θάλασσας και τον μικρόκοσμο του μεταξοσκώληκα, μέχρι την εξερεύνηση του ανθρώπινου υποσυνείδητου και της εσωτερικής αναζήτησης ενός καλλιτέχνη.
Έτσι, ο Γιώργος Κυπρής, επηρεασμένος από τις καταδύσεις του στον βυθό της Σαντορίνης,   δημιουργεί δίνες ψαριών που μοιάζουν να πάγωσαν στον χρόνο, ενώ ο Σαράντης Γκάγκας, ύστερα από πολυετή μελέτη και απόλυτο σεβασμό στο είδος του μεταξοσκώληκα, μεταφέρει τη φύση μέσα στον εκθεσιακό χώρο, δημιουργώντας έναν εικαστικό κόσμο που ενσαρκώνει απόλυτα την αρχέτυπη έννοια της κουλτούρας, συνυφασμένης με την «καλλιέργεια».
Η Αφροδίτη Γκρίζη, αναζητώντας τον τρόπο που οι αναμνήσεις υφαίνουν τη ζωή των ανθρώπων, συνδυάζει το φανταστικό με το πραγματικό και αποτυπώνει πάνω στο μετάξι και τον καμβά σκέψεις, συναισθήματα και επιθυμίες, δημιουργώντας εικόνες οικείες και ονειρικές και τέλος,
Ο Θωμάς Μακινατζής, με έργα – καταγραφές μιας ενδοσκόπησης, κάνει μία εσωτερική αναζήτηση, επιχειρώντας να ανακαλύψει ποια είναι η διαδικασία δημιουργίας ενός έργου τέχνης και ποια τα στάδια που ακολουθεί ο καλλιτέχνης προκειμένου να φτάσει στο αποτέλεσμα αυτό που θα αποτυπώσει τον εσωτερικό του κόσμο. 


ARTThessaloniki 2017
Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης | Εγνατίας 154, 546 36, Θεσσαλονίκη | 2310 291117
Διάρκεια: 23-26Νοεμβρίου 2017
Πέμπτη 23 Νοεμβρίου: Εγκαίνια έκθεσης: 17:00 – 22:00
Παρασκευή 24 Νοεμβρίου: 14:00 – 21:00
Σάββατο 25 & Κυριακή 26 Νοεμβρίου: 11:00 – 21:00



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου