Τρίτη, 8 Μαρτίου 2016

Η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων σκιτσάρει για το προσφυγικό

Η έκθεση «Μετέωρο βήμα» περιοδεύει από τη Ρόδο έως τις Βρυξέλλες

 Σκίτσο του Παναγιώτη Μήλα.


Ο πόνος, η οργή, η πίκρα, η υποκρισία και η ενοχή αποτυπώνονται και μεταφράζονται σε κριτική εικόνα, μέσα από τα εκφραστικά μέσα και την ιδιαιτερότητα της ματιάς 28 σκιτσογράφων, οι οποίοι υποκλίνονται στην αλληλεγγύη και τον ανθρωπισμό των απλών ανθρώπων και παρουσιάζουν έργα τους στην έκθεση σκίτσων με θέμα το προσφυγικό και τίτλο «Μετέωρο βήμα».

Η έκθεση παρουσιάζεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τη Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων, στο Νεστορίδειο Μέλαθρο (πλατεία Γ. Χαρίτου), στη Ρόδο. Τα επίσημα εγκαίνια ετέλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, τη Δευτέρα 7 Μαρτίου.

 Σκίτσο του Πάνου Μαραγκού.

 Αφιερωμένη στη μνήμη του σκιτσογράφου Γιάννη Καλαϊτζή, σκίτσο του οποίου κοσμεί το εξώφυλλο τού συνοδευτικού της λευκώματος, η έκθεση, μετά τη Ρόδο, θα περιοδεύσει σε νησιά του Αιγαίου, στην Αθήνα και άλλα μέρη της Ελλάδας, με κατάληξη το κέντρο της Ευρώπης, τις Βρυξέλλες.

Σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου.

 Στο λεύκωμα που τη συνοδεύει, υπάρχουν χαιρετισμοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, και από τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, ο οποίος τονίζει: «Ενδέχεται λίγα σκίτσα να μην μπορούν να γκρεμίσουν την άδικη τάξη του κόσμου αυτού. Όμως, μπορούν να κάνουν τους ανθρώπους να συνεννοούνται πιο εύκολα και να επισημαίνουν τις πηγές των δεινών τους».

 Σκίτσο του Γιάννη Καλαϊτζή.

 Οι σκιτσογράφοι
Στην έκθεση, συμμετέχουν οι σκιτσογράφοι: Καλαϊτζής Γιάννης, Αναστασίου Τάσος, Βλάχος Κώστας, Γεωργοπάλης Δημήτρης, Γρηγοριάδης Κώστας, Δερβενιώτης Σπύρος, Dranis, Ζάχαρης Πάνος, Ζερβός Πέτρος, Ιωάννου Γιάννης, Κουντούρης Μιχάλης, Κυριακόπουλος Γιάννης (ΚΥΡ), Μακρής Ηλίας, Μαραγκός Πάνος, Μήλας Παναγιώτης, Μητρόπουλος Βασίλης (BAS), Μητρόπουλος Κώστας, Μητσομπόνος Παναγιώτης, Ξένου Έφη, Παπαγεωργίου Βασίλης, Παυλίδης Βαγγέλης, Πετρουλάκης Ανδρέας, Ρουγγέρης Κωνσταντίνος, Soloup, Στάθης (Σταυρόπουλος), Τζαμπούρα Μαρία, Χαντζόπουλος Δημήτρης, Χερουβείμ Βαγγέλης.
Πηγή: naftemporiki.gr2 σχόλια:

  1. Γεμάτη ανθρωπιά η συμμετοχή τους στην τραγωδία που ζει όλος ο κόσμος.
    Νάσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανάμεσα στο αστείο και το σοβαρό λέγονται οι μεγαλύτερες αλήθειες!
    Κι εσείς να είστε πάντα καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή