Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Θεσσαλονίκη: Δύο νέα έργα στον «Κήπο των Γλυπτών» της Νέας Παραλίας

Η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας», την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου, ημέρα των Φώτων, στον «Κήπο των Γλυπτών», στις 12:30, θα υποδεχτούν μαζί  με το κοινό την εγκατάσταση δύο νέων γλυπτών.

Πρόκειται για το γλυπτό «Invitation» του Mark Hadjipateras και το γλυπτό «Χωρίς Τίτλο» του Μιχάλη Κατζουράκη. Η μεταφορά και εγκατάστασή τους στη Νέα Παραλία έγινε  με δωρεά της Πολιτιστικής Εταιρείας.


 Έργο του Mark Hadjipateras. 


Κατασκευασμένο από μπρούντζο, σε μαύρο χρώμα, το έργο του Mark Hadjipateras, βάρους 190 κιλών (χωρίς τη μεταλλική βάση), είναι ένα εξαιρετικό γλυπτό που μοιάζει να διακτινίζεται με μια ακροβατική κίνηση προς τον ουρανό. Η μίνιμαλ κατασκευή «δένει» αρμονικά με το αστικό τοπίο και μοιάζει να αποτελεί μια προέκταση του πλακόστρωτου της παραλίας.
Το γλυπτό του Μιχάλη Κατζουράκη, είναι δείγμα μιας σειράς έργων του που χαρακτηρίζονται από τη δυναμική τους, με πλήρεις και ελλιπείς γεωμετρικές μορφές, ορθογώνια, τετράγωνα, κύκλους και γραμμές, καθώς και με έντονα χρώματα. Το συγκεκριμένο είναι κίτρινο και κάνει ζωηρή αντίθεση με το γκρι του δαπέδου και του γαλάζιου της θάλασσας.

 Το γλυπτό του Μιχάλη Κατζουράκη.

 Η ανάδειξη της φυσιογνωμίας της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης, η οργάνωση συμμετοχικών δράσεων και δράσεων πολιτισμού, η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα χρήσης και σεβασμού του δημόσιου χώρου, η δημιουργία μιας πλατφόρμας καλλιέργειας, υλοποίησης και διάδοσης ιδεών σχετικά με την «κατοίκηση» του δημόσιου χώρου, η αξιολόγηση, διατήρηση, διαχείριση, αναβάθμιση και προστασία του περιβάλλοντος της Νέα Παραλίας, είναι μερικοί από τους σημαντικότερους στόχους του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας» που ενστερνίζεται η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος.
Πηγή:naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου