Κυριακή, 27 Απριλίου 2014

Τρεις φωτογραφικές αφηγήσεις για τη ΘεσσαλονίκηΣτον εκθεσιακό χώρο του Βιβλιοπωλείου του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης 


Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Τρεις Φωτογράφοι, τρεις αφηγήσεις για τη Θεσσαλονίκη. Τάνια Καμίδου - Κωστής Αργυριάδης - Λίλη» παρουσιάζεται στον εκθεσιακό χώρο του Βιβλιοπωλείου του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης (Τσιμισκή 11).
Η δουλειά των τριών φωτογράφων θα παρουσιαστεί διαδοχικά και για διάστημα δύο εβδομάδων η καθεμία. Αρχικά παρουσιάζεται το έργο της Τάνιας Καμίδου. Η έκθεσή της θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 7 Μαΐου. Η έκθεση του Κωστή Αργυριάδη θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 9 Μαΐου και θα διαρκέσει έως τις 21 Μαΐου, ενώ από την Παρασκευή 23 Μαΐου έως τις 4 Ιουνίου θα παρουσιαστεί η δουλειά της Λίλης.


T α τεύχη/κατάλογοι που συνοδεύουν την κάθε έκθεση έγιναν από τις εκδόσεις Άγρα, σε συνεργασία με το «Studiotessera» του Στράτου Καλαφάτη. Σε τρία διαφορετικά τεύχη παρουσιάζονται οι τρεις ιδιαίτερα ταλαντούχοι νέοι φωτογράφοι της Θεσσαλονίκης: τρεις φωτογραφικές αφηγήσεις πολύ διαφορετικές μεταξύ τους, με μεγάλη τόλμη και αλογόκριτη ελευθερία γύρω από το σώμα, τη σεξουαλικότητα, το τραύμα, τα δύσκολα προς διαπραγμάτευση συναισθήματα και τη μετριότητα του αισθητικού ερεθίσματος στη σύγχρονη πόλη· τρεις δουλειές στην πρώτη γραμμή του διεθνούς διαλόγου γύρω από τη σημερινή φωτογραφία.

Οι εκδόσεις Άγρα, στον καιρό της κρίσης, προτείνουν μια ανατρεπτική μορφή εντύπου στη μορφή εφημερίδας, στον αντίποδα του μέχρι τώρα γνωστού φωτογραφικού λευκώματος με πολυτελή χαρτιά και βιβλιοδεσία. Προτείνουν, σε υψηλής ποιότητας απόδοση, μια σελιδοποίηση όπου τα μεγέθη των φωτογραφιών διπλασιάζονται και όπου η οικονομία των υλικών συμβάλλει στο φωτογραφικό επιχείρημα. Μια ρηξικέλευθη πρόταση για το cheap-art στο χώρο του φωτογραφικού εντύπου, με αφορμή τη δουλειά των τριών πρωτοπόρων νέων δημιουργών.
Οι φωτογράφοι

 Τάνια Καμίδου.

 Τάνια Καμίδου - «Η σκιά του μπαμπά μου»
(διάρκεια έκθεσης 24 Απριλίου - 7 Μαΐου)


Η Τάνια Καμίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Το έργο της πηγάζει από τα προσωπικά της βιώματα και σπονδυλωτά εξελίσσεται σε μια ιδιότυπη αυτοβιογραφία. Έχει εκθέσει σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις από το 2006. Οι φωτογραφίες της παρούσας έκθεσης δημιουργήθηκαν μεταξύ 2006 και 2012 και παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Φωτογραφίας «Voies Off - Photographie, Arles 2013».


Κωστής Αργυριάδης - «Κάθε σήμερα κάθε πόλη»
(διάρκεια έκθεσης 9 - 21 Μαΐου)


Ο Κωστής Αργυριάδης γεννήθηκε το 1981 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Πολυτεχνείο της Ξάνθης και στο ESP Θεσσαλονίκης. Συμμετείχε στην έκθεση «Μπεχ Τσινάρ» σε επιμέλεια του Ηρακλή Παπαΐωάννου, καθώς και στο Φεστιβάλ καλλιτεχνών «RE:ACT». Οι φωτογραφίες της έκθεσης δημιουργήθηκαν μεταξύ 2010 και 2013.

 Λίλη Ζουμπούλη - «Αποχρωματισμός»
(διάρκεια έκθεσης 23 Μαΐου - 4 Ιουνίου)


Η Λίλη Ζουμπούλη γεννήθηκε το 1994 στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα σπουδάζει στο University of Arts London (UAL) Camberwell. Οι φωτογραφίες της παρούσας έκθεσης δημιουργήθηκαν μεταξύ 2010 και 2013.


 Πληροφορίες
Βιβλιοπωλείο Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης, Τσιμισκή 11 - Θεσσαλονίκη. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 24 Απριλίου στις 8 μ.μ. με φωτογραφίες της Τάνιας Καμίδου. Ωράριο λειτουργίας:  Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 10 π.μ. - 3 μ.μ., Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10 π.μ. - 9 μ.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 288.036.

Πηγή:naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου