Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013

ΤΕΧΝΟΧΩΡΟΣ ΕΥΦΡΑΙΝΕΙ ΚΑΡΔΙΑΝ ΙΙ | ομαδική έκθεση


Μετά την πρώτη έκθεση με θέμα τον οίνο που πραγματοποιήθηκε στο χώρο παλαίωσης κρασιών του κτήματος Παλυβού στο πλαίσιο των Δρόμων Κρασιού το Σεπτέμβριο 2013, ο Τεχνοχώρος επανέρχεται στα μονοπάτια του κρασιού γνωρίζοντας την άρρηκτη σχέση που διατηρεί με την τέχνη και τη σημαντική του παρουσία τις ημέρες των γιορτών. Μέσα  στο γιορτινό πνεύμα των Χριστουγέννων, ο Τεχνοχώρος παρουσιάζει την έκθεση «Τεχνοχώρος Ευφραίνει Καρδίαν II» με έργα που  διαπραγματεύονται τον οίνο και με παράλληλες εκδηλώσεις.

Στην έκθεση παρουσιάζονται ζωγραφικά, χαρακτικά, γλυπτά έργα και φωτογραφίες είκοσι και πλέον εικαστικών, που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για το σκοπό αυτό, καθώς και σχετικά με τον οίνο έργα συνεργατών καλλιτεχνών από τη συλλογή του Τεχνοχώρου. Η έκθεση εγκαινιάζεται στις 18 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι και το τέλος του χρόνου.
Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Γιάννης Αδαμάκης, Νικόλας Αντωνίου, Νικολέτα Αντωνοπούλου, Στάθης Βατανίδης, Μαρία Γιαννακάκη, Γιάννης Γουρζής, Theo Van Elsen, Ελωίζος Θεμιστοκλέους, Βασίλης Καρακατσάνης, Αριστομένης Κατσούλας, Δήμος Κηπουρός, Γιώργος Κορμπάκης, Μιχάλης Κότσαρης, Θοδωρής Λάλος, Νατάσα Μεταξά, Ειρήνη Ολυμπίου, Γεύσω Παπαδάκη, Βασίλης Παπανικολάου, Ines Piqueras, Δήμητρα Σιατερλή, Δημήτρης Τζάνης, Κωστής (Τριανταφύλλου), Γιώργος Τσακίρης, Παναγιώτης Τσίκος και Florence Χρηστάκη.


Παράλληλες Εκδηλώσεις
Στο πλαίσιο της έκθεσης στις  18 και 20 Δεκεμβρίου, σας καλούμε να συναντήσετε δύο γνωστούς οινοποιούς και να δοκιμάσετε επιλεγμένα κρασιά τους, με  διεθνείς βραβεύσεις. Συγκεκριμένα την ημέρα των εγκαινίων 18 Δεκεμβρίου, το κτήμα Παναγιωτόπουλου από τη Μεσσηνία θα παρουσιάσει μία σειρά κρασιών με ετικέτες που έχει φιλοτεχνήσει ο καλλιτέχνης και συνεργάτης της γκαλερί Αριστομένης Κατσούλας, με παράλληλη έκθεση την ίδια μέρα, των έργων που κοσμούν τις ετικέτες. Επίσης, την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, το οινοποιείο Lykos Winery που βρίσκεται στο Μαλακώντα Ευβοίας, θα παρουσιάσει μία σειρά επιλεγμένων κρασιών του.

Παράλληλα, έργα της έκθεσης θα εκτεθούν για δύο ημέρες, το Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, στο lobby του ξενοδοχείου Herodion, 250 μόλις μέτρα από τη γκαλερί και το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει, κάνοντας κράτηση, σε γεύμα στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, συνοδεία οίνων του κτήματος Μεγαπάνου (απαραίτητη η κράτηση στο τηλ.: 2109236832).


Διάρκεια Έκθεσης: 18-31 Δεκεμβρίου 2013
Ημέρες και ώρες λειτουργίας (Τεχνοχώρος):
Τετάρτη 18 έως Σάββατο 21, Δευτέρα 23 και 30, Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου:  11:00- 21:00
Κυριακή 22, Τρίτη 24 και 31, Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Δεκεμβρίου: 11:00-17:00


Βραδιές παρουσίασης παραγωγών:
Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, 19:00, κτήμα Παναγιωτόπουλος
Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, 19:00, Lykos Winery

 ΑΡΙΑΔΝΗ ΚΥΠΡΗ presents CIRCUS
μικρογλυπτά - κοσμήματα  ημέρες παρουσίασης: Σάββατο 21 & Κυριακή 22 Δεκεμβρίου

Για όλες τις φίλες αλλά και τους φίλους της γκαλερί που θέλουν να κάνουν ένα πολύ ιδιαίτερο και προσεγμένο δώρο στο γυναικείο φύλο το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Δεκεμβρίου θα γίνει παρουσίαση των μικρογλυπτών-κοσμημάτων της Αριάδνης Κυπρή.

Υπέροχες συνθέσεις από χορευτές, ακροβάτες, θηριοδαμαστές και κλόουν πλάθονται μέσα από τα χέρια της Αριάδνης Κυπρή και συνθέτουν το CircuS δίνοντας ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα και κάνοντας μας να αναρωτιόμαστε αν αυτά που βλέπουμε είναι γλυπτά ή κοσμήματα!
Ο θίασος της την ακολουθεί πιστά και ιδρυτής του είναι ο Nicolas ο οποίος βγάζει το ψωμί του ως ακροβάτης από 5 χρονών, η Nicole σύζυγος του Nicolas γυρνάει μαζί του όλο τον κόσμο, o Peter είναι αδερφός του Nicolas και είναι κρυφά ερωτευμένος με την Laeticia που πρόκειται για γόνο αριστοκρατικής οικογένειας και η οποία άφησε το σπίτι της για να ακολουθήσει το CircuS. Η Miss Kelly είναι η μόνη που μπορεί να οδηγήσει το μονοθέσιο άρμα της το οποίο σέρνει ο Edwart IV εδώ και 87 χρόνια! Την ομάδα συμπληρώνουν η Valerie o Helias και η καλύτερη του φίλη η Emilie. Τέλος μέλη του καταπληκτικού αυτού θιάσου είναι ο Asley ο οποίος έχει ένα χάρισμα να επικοινωνεί με όλα τα παιδιά, αλλά καθόλου με τους ενήλικες και η κόρη του Leilani η οποία χρησιμοποιεί τις κοτσίδες της για να πετάξει!

Θα είναι όλοι κοντά μας και θα προπονούνται μόνο για δύο ημέρες
.  Μην τους χάσετε…!


Η ίδια η δημιουργός, Αριάδνη Κυπρή  μας λέει:
«Η γλυπτική υπόσταση,  είναι ο πυρήνας της δουλειάς μου. Δημιουργώ τρισδιάστατες φόρμες, φορέσιμες στο ανθρώπινο σώμα, που μπορούν να (εγκατα)σταθούν αυτόνομες και στο χώρο έξω από αυτό.
Όταν σκαλίζω κάποιο υλικό με σκοπό να του δώσω μια μορφή, νιώθω μια βαθιά σύνδεση μαζί του και ταυτόχρονα μια πρόκληση, μια επιθυμία να ανακαλύψω τα όρια του και να κινούμαι κάπου κοντά σε αυτά. Όλα τα υλικά που χρησιμοποιώ επιλέγονται με βάση το αισθητικό αποτέλεσμα κ τις ιδιότητες τους κ όχι για την εμπορική τους αξία.
Η αισθητική μου είναι επηρεασμένη από τα εικονογραφημένα παραμύθια, τα μυθιστορήματα, τον κινηματογράφο, το θέατρο, τα ταξίδια, τον φυσικό κόσμο κ ότι άλλο αγαπώ  ή απλά κεντρίζει τη φαντασία μου. Οι συλλογές μου πάντα κρύβουν μια ιστορία που πυροδοτείται από τα ερεθίσματα της φάσης που τις δημιουργώ. Το CircuS οφείλει την ύπαρξή του σε μια παράσταση "σύγχρονου" τσίρκου, που με ενέπνευσε να φτιάξω τρισδιάστατα στιγμιότυπα της παράστασης, δίνοντας έμφαση στη φυσική κίνηση των ακροβατών.
Το τσίρκο χρησιμοποιεί το στοιχείο της έκπληξης ως μέσο για να προκαλέσει τον ενθουσιασμό. Όχι τόσο για να θεωρηθεί αξιοθαύμαστο, όσο για να κρατηθούν οι θεατές του σε εγρήγορση. Έτσι κι εγώ, επιδιώκω μέσω του ευπρόσδεκτου απροσδόκητου να αποφύγω τον κορεσμό και, ή δυνατόν, να κρατήσω την όρεξη ανοιχτή...
Φιλοδοξώ η παράστασή μου να επιστρέψει στον κόσμο την έμπνευση που του πήρε.»


Διάρκεια Παρουσίασης:
Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 11:00-21:00
Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 11:00-17:00


Αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος
Λεμπέση 4 & Μακρυγιάννη 117 42, Αθήνα
Μετρό Ακρόπολη
Τηλέφωνο 211 182 38 18
www.technohoros.orgΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου