Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

«Ithaca Returned»: 23 καλλιτέχνες αναζητούν την Ιθάκη τους


Η διοργανώτρια εταιρία Concord Consulting Services, υπό την αιγίδα του πολιτιστικού οργανισμού του δήμου Ιθάκης «Φήμιος» μάς προσκαλούν στην ομαδική έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο «ITHACA RETURNED».
Στην έκθεση συμμετέχουν αναγνωρισμένοι φωτογράφοι και εικαστικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Μεταξύ άλλων οι, Bedri Baykam,Juliane Hermann, Knut Lsg Hybinette, Gene Lemay, Takeshi Moro, Sophie Tianxin Chen, Λύδια Βενιέρη, Αγγελος Γραβιάς, Γιώργος Γυπαράκης, Χριστόφορος Δουλγέρης, Πάνος Κοκκινιάς, Γεωργία Κοτρέτσος, Αλέξανδρος Λαμπροβασίλης, Καμίλο Νόλας, Απόστολος Παλαυράκης, Νατάσα Παπαδοπούλου, Κώστας Πηγαδάς , Έλενα Πόκα, Λουκάς Σαμαράς, Γιώργος Τσεριώνης, Φίλιπ Τσιάρας, Παύλος Φυσάκης, Ασπάσιος Χαρωνιτάκης.
Είκοσι τρεις καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο μας δείχνουν τρόπους κατανόησης της έννοιας της επιστροφής και του ταξιδιού ως μια συνεχής διαδικασία αναζήτησης τόπων, τρόπων και προορισμών.
Από την Ιαπωνία μέχρι τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής οι καλλιτέχνες χρησιμοποιώντας τη φωτογραφική γλώσσα, άλλοτε με τη χρήση του κολάζ, άλλοτε με την επεξεργασία φωτογραφιών με σύγχρονα μέσα και άλλοτε με ευφυή σκηνοθετικά ευρήματα καταθέτουν τη δική τους προσωπική και καλλιτεχνική άποψη πάνω σε μια θεματική με παγκόσμιες προεκτάσεις.


Στην έκθεση τονίζεται η σημαντικότητα του ταξιδιού και της «Οδύσσειας». Σε μια δημιουργία διαλόγου με την τοπική κοινωνία, η έκθεση θα φιλοξενηθεί για τις 3 πρώτες μέρες στους καθημερινούς οικείους χώρους μιας παραδοσιακής κατοικίας στο κέντρο της χώρας Βαθύ, της Ιθάκης . Την έκθεση θα επιμεληθούν ο Φίλιπ Τσιάρας, διεθνής καλλιτέχνης από την Νέα Υόρκη και ο Χριστόφορος Δουλγέρης, εικαστικός φωτογράφος από την Αθήνα, και θα την παρουσιάσει η ιστορικός φωτογραφίας, Δρ. Νίνα Κασσιανού.
Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 27 έως 30 του Ιουνίου σε μια παραδοσιακή κατοικία στο Bαθύ και από την 1 μέχρι τις 21 Ιουλίου στο Mορφωτικό Kέντρο Ιθάκης.
Πηγή: http://www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου