Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Δέκα ψηφιακά έργα στους «Εικαστικούς Διαλόγους» της Στέγης


Η ομαδική έκθεση ψηφιακών έργων «Εικαστικοί Διάλογοι», που παρουσιάζεται στο Πάρκο Αναψυχής της Ακαδημίας Πλάτωνος, πραγματεύεται δύο προβληματικές:
A. Η οικονομική, πολιτική και πολιτειακή κρίση ως πρόκληση για τη δημοκρατία και την τέχνη.
B. Κοινωνικοί παράγοντες, όπως η ανεργία, ο κίνδυνος της πτώχευσης, η μετανάστευση κλπ. ως εφαλτήριο εικαστικής δράσης – αντίδρασης.
Στο πλαίσιο της δράσης, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση - Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία προσκάλεσε εικαστικούς καλλιτέχνες να δημιουργήσουν νέα, εντελώς πρωτότυπα έργα, τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά στους Εικαστικούς Διαλόγους και έχουν ως αφετηρία μία από τις δύο παραπάνω θεματικές ενότητες.

Τα εν λόγω έργα, δέκα στο σύνολο, προέκυψαν μέσω της χρήσης νέων τεχνολογιών και σύγχρονων μέσων έκφρασης (προβολές βίντεο, ηλεκτρονικών εικόνων ή φωτογραφιών, animation κλπ.) και θα προβληθούν μέσα σε κλειστές αρχιτεκτονικές κατασκευές, τοποθετημένες εντός του Πάρκου Αναψυχής της Ακαδημίας Πλάτωνος (είσοδος στη συμβολή των οδών Τριπόλεως & Κρατύλου).

Με αυτόν τον τρόπο, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί σε ολόκληρη την έκταση του πάρκου, ανακαλύπτοντας τις 10 προβολές που φιλοξενούνται στα 10 αντίστοιχα περίπτερα, τα οποία έχουν σχεδιαστεί κατάλληλα ώστε να συνάδουν με τον φυσικό χώρο του πάρκου.
Βουνάτσου Μυρτώ ? Ντεξής Στέλιος, Το Κύμα
Βουνάτσου Μυρτώ ? Ντεξής Στέλιος, Το Κύμα
Η δράση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 12 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα και η παρακολούθηση θα γίνεται δωρεάν. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 6 Ιανουαρίου 2013.

Επιμέλεια: Μαριλένα Β. Καρρά
Υπεύθυνη Τομέα Εικαστικών Τεχνών
Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών
Ίδρυμα Ωνάση-Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες και έργα:
Αθανασοπούλου Κατερίνα, Αποδημία, 2012
Αλαβάνου Λουκία, Ducktator, 2012
Βενετόπουλος Μπάμπης, Πεσόντες, 2012
Βουνάτσου Μυρτώ – Ντεξής Στέλιος, Το Κύμα, 2012
Ζερβού Μαρία, Περί νομάδων (Ο Δρόμος), 2012
Θεοδώρου Λίνα, Ο θησαυρός του σπιτιού, 2012
Μαρκέτου Τζένη, Είστε ευτυχισμένοι τώρα?, 2012
Πασχαλίδου Μαρία, Συμπόσιο, 2012
Τουλούδης Πέτρος, Ευθεία Οδός, 2012
Χατζηγεωργίου Γιούλα, Ξανά, 2012
Οι Εικαστικοί Διάλογοι υλοποιούνται στο πλαίσιο του Έργου «Η Ελληνική Σκέψη σε διάλογο: Προγράμματα Βιωματικής Μάθησης» το οποίο εντάσσεται στην Πράξη «Ακαδημία Πλάτωνος – Η Πολιτεία και ο Πολίτης». Το Έργο σχεδιάστηκε από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης - Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία και υλοποιείται σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), το «Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού» και το «Ίδρυμα Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – ΕΚΤ) και από Εθνικούς Πόρους.
  Στόχος του Έργου είναι η Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση ανθρώπων κάθε ηλικίας, μέσα από ένα ευρύ φάσμα βιωματικών δραστηριοτήτων, σε ένα πλαίσιο που στοχεύει στη διάνοιξη νέων δρόμων σκέψης και στοχασμού σε ζητήματα παγκόσμιου και διαχρονικού ενδιαφέροντος, με επίκεντρο τον Ελληνικό τρόπο σκέψης και την περιοχή της «Ακαδημίας Πλάτωνος». Κορυφαίοι στοχαστές, ακαδημαϊκοί, επιστήμονες, καλλιτέχνες και διανοούμενοι από όλο τον κόσμο συμμετέχουν σε δημόσιες συζητήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, εργαστήρια και στοχευμένα προγράμματα βιωματικής μάθησης με άξονα τον ελληνισμό, την Πολιτεία και τον Πολίτη.
 Πηγή:http://www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου