Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2011

Έκθεση Προσωπείων του Θάνου Βόβολη


Έναρξη:
06/09/2011
Λήξη:
21/09/2011
Έκθεση Θάνου Βόβολη
Τρίτη 6 έως Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011- Κέντρο Τεχνών Πάρκου Ελευθερίας

Στην έκθεση της Αθήνας τον Σεπτέμβριο 2011 θα εκτεθούν περίπου 150 προσωπεία από παραστάσεις αρχαίου δράματος αλλά και έργων σύγχρονου δραματολογίου, σε θέατρα της Σουηδίας, Ισλανδίας και Ελλάδας (π.χ από τα Εθνικά θέατρα της Ισλανδίας και της Ελλάδας). Προσωπεία τα οποία στο πλαίσιο των παραστάσεων λειτούργησαν ως όργανα της μεταμόρφωσης του ηθοποιού και δημιουργίας της χορικότητας, εμβλήματα θεατρικότητας και τελετουργίας.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει επίσης μια σειρά από εικαστικές εγκαταστάσεις που ερευνούν την οντολογία του προσωπείου, τις διαδρομές ανάμεσα στην Ταυτότητα και την Ετερότητα.

Θάνος Βόβολης
Σκηνογράφος/ενδυματολόγος με ειδικότητα τον σχεδιασμό και κατασκευή προσωπείων. Visiting professor, (Dramatic institute, Στοκχολμη).
Έχει εργαστεί με πάνω απο εβδομήντα θεατρικές παραστάσεις στη Σουηδία, Ελλάδα, Ισπανία και Ισλανδία και έχει διευθύνει σεμινάρια με θέμα την κατασκευή και σκηνική χρήση του προσωπείου στην Σουηδία, Ελλάδα, Νορβηγία, Ισπανία, Αγγλία. Εκθέσεις με θεατρικά του προσωπεία έχουν γίνει στην Στοκχόλμη, Γκέτεμποργ, Αθήνα, Δελφούς, Λονδίνο, Βερολίνο, Μαδρίτη, Μέριδα, Σεβίλλη.
Η πανεπιστημιακή του έρευνα είναι πάνω στο τραγικό προσωπείο και την ακουστική λειτουργία του (Dramatic Institute,1990-1995) και στην Μάσκα στο Ευρωπαϊκό Θέατρο του 20ού αιώνα (Dramatic Institute 2007-2011).

Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων
Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας, στάση ΜΕΤΡΟ: Μέγαρο Μουσικής,
τηλ.: 210 72 24 028
Πηγή:http://athenscityculture.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου